raakatattaripuuro.JPG

 

Vuorossa on toivepostaus arkistojen kätköistä! Toivoja: minä itte.

 

En ole varmasti ainoa, jonka mielestä idättäminen ja kaikki sellainen oikein hc-tason terveyshippeily tuntuvat liian vaivalloisilta. Tattarin idätys on kuitenkin äärettömän helppoa ja vaivatonta, ja idätetystä tattarista tehty puuro on maailman herkullisimpia aamupaloja, joita olen koskaan nauttinut. Toistan: maailman herkullisimpia. Siis aivan tajuttoman hyvää.

 

Raakatattaripuuro on myös ehkä maailman halvin ja helpoin tapa liittyä terveyshifistelijöiden ylpeään riviin. Nimittäin tattaripaketti maksaa noin 1,5 euroa, ja banaanit ja mustaherukatkin (erityisesti omasta pensaasta kerätyt) ovat halpaa kuin saippua. Kun julkaisin reseptin ensi kerran, asetin annoksen hinta-arvioksi noin 30 senttiä (olettaen oman pensaan mustaherukat), mutta hyvin varovaisena voisin todeta annoksen olevan ainakin reilusti alle euron. Ihan kelpo hinta-laatusuhde ottaen huomioon aamupalan ravitsevuus, puhumattakaan raakatattaripuuron kyvystä pitää nälkä loitolla pienen ikuisuuden! Tattari sisältää kaikki kahdeksan olennaista aminohappoa - eli se on täydellinen proteiinin lähde - ja se on yhdistetty verensokerin vaihtelujen tasaamiseen ja mielialojen hallintaan.

 

raakatattaripuuro2.JPG

 

Tattarijyväsistä tulee pehmeitä - vähän jauhomaisia koostumukseltaan - ja pähkinäisen makuisia idätyksen jälkeen. Tämä on ehdottomasti tällainen projektiresepti, jonka valmistelu pitää aloittaa vähän etukäteen, mutta mikäs sen parempaa, koska kyllä pieni vaivannäkö aina vaan parantaa aikaansaannoksen makua.

Tämä on köyhistelygourmeeta parhaimmillaan!

 

Idätysvinkit ja resepti-inspiraatiota on saatu Lempeä elämä -blogista.