raakasuklaakakku2.jpg

 

Jaan varmasti monen muun herkkusuun kanssa mieltymyksen legendaarisen keittokirjailijan Julia Childin tunnettuun lausahdukseen:

"A party without cake is just a meeting."

 

Minusta kuitenkin sanontaa voisi jatkaa, ettei aina tarvitse olla edes juhla isolla J:llä nauttiakseen kakkua. Minusta kakkua voi syödä vaikka siksi, että selviää rankasta viikosta, tai pääsee kivalle illalliselle, tai haluaa vältellä kaikkea järkevää mitä pitäisi tehdä  - tai ihan vaikka vaan siksi, että tekee mieli leipoa kakkua. Joskus nämä kaikki pätevät yhtän aikaa, ja silloin vasta onkin hyvä sauma kakkuilulle!

 

Tämä on balilainen raakasuklaakakku Maria Lönnqvistin Raakaleipurin parhaat kakut -kirjasta. Reseptin löysin Chocochilin tontilta, sillä minulla ei toistaiseksi ole vielä kopiota tuosta yhdestä aikamme tärkeimmästä kulttuuriteoksesta.

 

raakasuklaakakku3.jpg

 

Tein vain puolikkaan reseptin, sillä parille syöjälle ei aina ole järkeä pyöräyttää isoa kakkua, jota joutuu (pääsee...) närppimään pitkin viikkoa. Kakku on älyttömän tuhtia ja suklaista, joten tästä riittää arviolta 4-6 syöjälle - jo pieni pala sai oman jälkkärivatsani täyteen. Pohja kannattaa jättää vähän sattumaiseksi, sillä hampaissa rouskuvat saksanpähkinäpalaset ovat kiva kontrasti silkinsileälle suklaatäytteelle. Itse maustoin suklaatäytteen noin sentin palasella punaista chiliä, josta tulee todella hento chilinen jälkimaku. Rohkeampi olisi laittanut enemmän, sillä chili ja suklaa ovat taivaallinen yhdistelmä!       

 

Jos sinulla ei ole pientä (halkaisija 12-14 cm) kakkuvuokaa), voit käyttää folioisia muffinivuokia ja tehdä nelisen kipaletta minikakkuja. Folioiset muffinivuoat ovat sen verran napakoita, että täyte pysyy hyvin vuoassa, ja kakut irtoavat niistä helposti oltuaan pakkasessa parisenkymmentä minuuttia.

 

Niin hyvää tämä kuitenkin on, että joku saattaa jaksaa syödä jopa kolme palaa.

 

Tähän postaukseen ei ole liitettynä reseptiä, mutta löydät sen täältä. Itse siis puolitin kaikkien ainesosien määrät pieneen kakkuun, minkä lisäksi ainoana muutoksena korvasin kookossokerin intiaanisokerilla ja lisäsin palasen tuoretta punaista chiliä sekä hitusen suolaa myös suklaatäytteeseen (korostaa suklaan ja makean makuja).