Blogini lopettaa maku.fissä tämän kuukauden lopussa. Huh, laastari irrotettu ja pahin takana! Siispä keskustellaan ensin näistä mokkapalan kuorrutuksen makuisista browniesta ja vasta sitten blogini tulevaisuudesta.

 

brownie3.jpg

 

Näistä browniesta siis. Valehtelisin, jos väittäisin, että olen syönyt näitä parempia brownieta. En nimittäin ole. Nämä browniet ovat tahmeita (tsekkaa kuva yllä), suklaisia, kahvisia, täyteläisiä ja rouskuvia, siis aivan täydellisiä. Minun mielestäni, ehkä joku toinen ei tykkäisi. Ja kaikki mitä tarvitaan on saksanpähkinöitä, kuivattuja taateleita, kaakaojauhetta ja muutama hassu mauste. Kookosöljy on vapaaehtoinen, mutta se parantaa massan koostumusta, helpottaa monitoimikoneen työtä ja tuo brownien makuun hienovaraista pehmeyttä. Mutta jos sinulla ei ole sitä tai et halua ostaa isoa purkkia parin ruokalusikallisen takia, älä stressaa! Browniet onnistuvat hienosti myös ilman sitä.  

 

Nämä ovat sellaiset omaan makuuni sopivat, rohkeat browniet. Siispä sekä kaakaojauhetta että kahvijauhetta on käytetty säästelemättä. Mielestäni pähkinäsattumat sopivat brownien kaltaiseen ronskiin herkkuun, joten heitin vielä itse massan sileäksi ajamisen jälkeen taikinaan kourallisen murskattuja saksanpähkinöitä. Pehmeään koostumukseen sekoitettu crunch ei ole ikinä ainakaan huonontanut yhtään herkkua.   

 

Tein oikeastaan yhden ison brownien, koska se vain tuntui hyvältä ajatukselta. Ajatella, jos sen kaiken voisi syödä itse, ja siis yhdellä kerralla! Suosittelen kuitenkin ohjeessa jakamaan brownien neljään osaan ja jakamaan kamujen kanssa, koska puolitoista desiä pähkinöitä ja toinen mokoma taateleita voi laittaa vatsan aika mullinmallin. Mutta näin ajatuksen tasolla, yksi jättimäinen raakabrownie tuntuu hyvältä.

 

brownie5.jpg

 

Sitten blogistani. Olen blogannut maku.fissä reilun vuoden päivät, ja ai että, miten monenlaista herkkua noihin päiviin onkaan mahtunut! Olen tutustunut huipputyyppeihin täällä maku.fissä ja blogini on saanut näkyvyyttä sivuston kautta ihan uudella tavalla, mistä olen ylettömän kiitollinen. Tämä on ollut blogilleni ja minulle hienoa aikaa, enkä päivääkään vaihtaisi pois. (Paitsi ehkä ne pari tuskaista tuntia eräänä sunnuntai-iltana klo 23.00-1.00, kun en teknisten ongelmien takia saanut reseptiä usean yrittämisen jälkeen ladattua sivustolle ja meinasin repiä hiukset päästäni.)

 

Tänä syksynä minua kohtaa kuitenkin uudet haasteet, hyvin aikaavievät sellaiset. Siksipä minulla ei valitettavasti ole niin paljon aikaa blogilleni kuin olen viimeisen vuoden aikana säännöllisesti postaamalla omistanut sille. Vaikka bloggaaminen on minulle rakas harrastus, saa siitäkin otettua turhia kierroksia asettamalla itselleen liikaa tavoitteita, enkä halua ylimääräistä stressiä blogistani. 

 

Aluksi mietin, että lopettaisin blogini kokonaan nyt samalla. Koska blogini on kuitenkin niin tärkeä minulle ja luopuminen ruoasta kirjoittamisesta, sen kuvaamisesta ja eritoten bloggaamiseen liittyvästä vuorovaikutuksesta samanmielisten ihmisten kanssa alkoi tuntua yhä vain kauheammalta ajatukselta, blogin jatkaminen Bloggerissa vanhan ajan malliin nousi parhaaksi vaihtoehdoksi. Blogin päivittäminen silloin, kun ehdin, olen kokannut jotain tarpeeksi mielenkiintoista ja minulla on aikaa kuvata päivänvalon aikaan. Ilman paineita ja uskoen siihen, että blogini kyllä pärjää, vaikka en sitä huomioisikaan montaa kertaa viikossa.

 

Toivottavasti olet kiinnostunut vielä seuraamaan blogiani, kun se kahden viikon päästä muuttaa takaisin Bloggeriin itsenäiseksi ruokablogiksi. Bloggaan siis täällä maku.fissä aivan tavalliseen tapaan 31.8. asti, minkä jälkeen päivitän uuden osoitteen seurantakanaviin kuten Blogloviniin ja Facebookiin, joten jos seuraat blogiani niiden kautta, ei sinulta vaadita mitään toimenpiteitä. Lisäksi linkitän toki uuden osoitteen viimeiseen postaukseeni täällä maku.fissä. 

 

Itse olen itse asiassa vähän innoissani tästäkin uudesta alusta, sillä olen jo suunnitellut keskittyväni nyt enemmän postausten laatuun, parempiin kuviin ja kivoihin teksteihin sekä ajan salliessa varmasti myös blogin ulkoasuun. Sen lisäksi aion lopettaa stressaamisen satunnaisesta voinokareesta, ruokalusikallisesta vehnäjauhoja tai muista normaalisti blogini linjaan "sopimattomista" ainesosista ja blogata siitä, mikä on hyvää ja mitä olen syönyt - kohtuuttakin kohtuudella, kuten olen aiemminkin sanonut. Tosin pääpaino on yhä samantyyppisessä ruoassa kuin tähänkin asti. Aito innostus saa nyt ajaa bloggaamistani tavoitteellisuuden sijaan. Ainoa tavoitteeni blogini suhteen tulee olemaan bloggaamisesta (ja ruoasta) nauttiminen.

 

Sinä muista nauttia tästä browniesta, jooko! Enkä minä ole mikään sinua tuomitsemaan, sikäli mikäli päädyt syömään sen kokonaan aivan itse. Kuulisin myös mielelläni ajatuksianne blogini tulevaisuudesta kommenttiboksin puolella, kiitos.