Tiedättekö tunteen, kun olisi niin paljon ihania reseptejä kokeiltavana – mutta niin vähän aikaa ja tilaisuuksia syödä? 

 

 

Ensimmäinen suomalainen "terveyshippiherkkuja" esittelevä blogi, johon törmäsin, oli ihastuttava Veikeä Verso. Vielä tarkemmin ilmaistuna ensimmäinen postaus, jonka Paulan blogista luin, oli herkullisen näköinen mustikka-chiahillo. (Siellä on vielä todistusaineistona suhteellisen nolo kommenttini kesältä 2012, kun kaikki raakahillot sun muut hienoudet olivat täysin aloittelevan bloggaajan tietämättömyyksissä.)

 

Jo kuumana kesänä 2012 halusin kokeilla tuota hilloa ja chia-siementen maagisia ominaisuuksia, mutta olin vielä turhan pihi ostamaan moisia hienouksia. (Nykyään chiaa saa monesta Punnitse ja Säästästä irtona samalla kilohinnalla kuin pakattuna, jolloin pieni satsi kirpaisee vähemmän – tämä ei ole maksettu mainos.)

 

Nyt kaksi vuotta myöhemmin menin metsään. Mustikoita oli vain maistiaiseiksi, joten poimin vadelmia. Ohi lenkkeilevät ihmettelivät puskien rytinää... kotona pöydällä köllötteli pari pehmennyttä nektariinia. Täällä ei syrjitä, mukaan vaan kaikki yleiskoneeseen!

 

Eikös vadelma ja nektariini ole joku klassinen makuyhdistelmä? Eikö? 

 

Tässä hillossa ne ainakin toimivat rinta rinnan kuin paita ja peppu!

 

Lopputulos: raikasta, marjanmakuista hilloa. Äklömakeutta ei horisontissa, kun makeus tulee marjojen ja hedelmien lisäksi vain parista ruokalusikallisesta rusinoita, jotka tuovat makuun syvyyttä. Chiasiemenet hilloavat herkun sopivan lusikoitavaksi, eikä kukaan estä syömästä tätä suoraan purkistakaan marjavanukkaana.