snickers2.jpg

 

Olen (ainakin omasta mielestäni) lakannut jo aikoja sitten vakuuttelemasta, että raaka- jne. hippiversiot "maistuvat aivan samalta kuin tavalliset!!!". Asiahan on harvoin niin, sillä tietyt maut syntyvät tietyistä raaka-aineista, ja aivan toisten raaka-aineiden käyttäminen tarkoittaa luonnollisesti erilaisia makuja.  

 

Kuitenkin joskus - tai oikeastaan aika usein - raakaherkut maistuvat jopa paremmilta kuin ne alkuperäiset versiot. Raaka Snickersit ovat yksi resepti, joka on saanut sen verran huomiota ruokablogeissa, että luulisi sen vakuuttavamman vähän skeptisemmänkin tyypin uskomaan, että nämä ovat tosi hyviä. Se aito Snickers on ihanasta suolaisen ja makean yhdistelmästään huolimatta ehkä jopa vähän liian makea, kun taas tummasuklainen raaka Snickers on paljon tasapainoisempi, mutta silti yllinkyllin makea, herkku. 

 

Snickers, siis etenkin tämä raakaversio, on maailman täydellisin suklaapatukka: maapähkinäinen pohja, suolaisen ällömakea taatelikinuski, lisää maapähkinöitä ja tietenkin päällä hieman kaakaomaisen hapan raakasuklaakuorrute. Täysin raakoihin patukoihin käyttäisin raaoista maapähkinoista tehtyä voita, autenttisempiin taas paahdettua maapähkinävoita ja kuivapaahdettua suolapähkinöitä. Esimerkiksi Rainbow'lla on niitä valikoimissaan, ja raaka-aineluettelon lyhyys ilahduttaa minua: maapähkinöitä, suolaa. Niistä valmistuu muuten myös maailman nopein ja helpoin maapähkinävoi: kaada pussin sisältö monitoimikoneeseen ja aja, kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen (5-7 minuuttia on minun koneella aika vakio, mutta vähempitehoisella koneella voi mennä 15 minuuttiakin)

 

Tämän reseptin löysin Syötävän hyvä -blogista, mutta alkuperäisesti näkyy olevan lähtöisin Feel Good Kitchenistä. Pienien muokkausten jälkeen tästä tuli oikeastaan yhdistelmä noista kahdesta reseptistä. Jos haluat enemmän suklaakuorrutetta - esimerkiksi kuorruttaa patukat suklaalla kauttaaltaan - kannattaa kuorrutetta tehdä kaksinkertainen satsi.

 

Jo se, että selviämme perjantai 13. päivästä toista kuukautta peräkkäin, on hyvä syy laittaa elämä risaiseksi ja laittaa raakasuklaapatukat tulille!

 

Ihanaa, herkullista viikonloppua! Jos vähän perinteisempi Snickers-resepti sopii tähän viikonloppuun, kurkkaa myös Lunni leipoon ihanan näköinen resepti.