Uutenvuotena kannattaa syödä vihreää, Reader's Digest kertoo.

keylimepie.jpg

 

Jos ei nyt pelkästään sen takia, että vihreä symboloi rahaa, niin sen voi mieltää myös terveellisen ruoan lähtökohdaksi. Mikäs siis olisikaan parempi tapa aloittaa uusi vuosi (tai juhlia edellisen loppumista) kuin syödä jotain vihreää mutta maukasta?

 

Key lime pie on amerikkalainen perinnejälkiruoka, jossa - nimensä mukaisesti - pääosassa on limetti. Tavallisessa key lime piessä väritys on suhteellisen haalea, mutta tässä raakaversiossani avokado antaan tartelettien värille paljon eloisampaa ilmettä. Kypsä avokado tekee täytteestä kermaisen, mutta kirpsakka limenmehu yhdistettynä hunajan makeuteen estää maistamasta avokadoa.

 

Piiraskuori on raakapiiraalle tyypillinen saksanpähkinä-taateli-versio, johon käytin niitä kuutioksi puristettuja, rutikuivia taateleita. Siksipä neuvon ohjeessa liottamaan taatelit hyvin. Jos sinulla on mehukkaampia taateleita, ei liotus ole välttämätöntä.

 

Lopuksi varoituksen sana: nämä ovat hyvin herkullisia tarteletteja, mutta en tarjoaisi näitä kenenkään ensimmäiseksi raakajälkkäriksi (joku suklainen herkku on parempi valinta käännytystyöhön, esim. raakasuklaakakku). Tosin jopa skeptiset koemaistelijat söivät tartelettinsa mukisematta, taisivatpa vähän kehuakin makua, mutta aina ei voi tietää onko kyseessä vain perhesovun ylläpidon yritys...

   

Reseptistä tulee kolme isoa tartelettia, jotka voi joko tehdä tartelettivuokiin tai folioisiin isoihin muffinivuokiin.