raakaporkkanakakku4.jpg

Olen vakaasti sitä mieltä, että tietyt asiat ovat parhaimmillaan raakana: browniet, vihreät kasvikset, Snickers, kotimaiset marjat, aamulenkit... En ole vieläkään varma, kuuluuko porkkanakakku tähän listaukseen, vaikka olenkin sekä porkkanakakun että raakakakkujen suuri ystävä.

 

Tämän kakun (ja itse asiassa maailmankaikkeuden kaikkien kakkujen) paras osa on ehdottomasti kuorrutus. Cashewkermakuorrutus on ah niin sitruunaista ja raikasta mutta silti niin kermaista! Pohjassa taasen rokkaavat kaurahiutaleet, rusinat, kookoslastut, porkkanat ja tummat vahvan makuiset pähkinät. Mausteeksi tarvittiin vain ripaus kanelia, piparkakkumaustetta ja muskottipähkinää.

 

Vaikka kuorrutus oli täydellinen, pohjassa on vielä hieman parantamisensaumaa. Voi olla, että tämän kakun raakastatuksen pilaava kaura ei ehkä ihan synkkaa parhaalla mahdollisella tavalla porkkanan kanssa, vaan yksinkertainen pähkinä + paljon makeutta rusinoista tai taateleista + porkkanaraaste voisi toimia vieläkin paremmin. Mielestäni kun raakakakut ovat parhaimmillaan suklaisina ja toffeisina, porkkanat ja muut vihannekset kannattaa narskuttaa sellaisenaan siinä sivussa.

 

Tätä kuorrutetta söisin kyllä pelkiltään vaikka ämpärillisen. Kuka tarvitsee kakkua, kun voi sekä pitää kakun että syödä sen nautiskelemalla pelkkää kuorrutusta? Voin niin nähdä itseni kumoamassa tätä kuorrutusta suklaisen ja toffeisen raakakakkupohjan päälle ämpäritolkulla niin, ettei kakkua edes erota kuorrutuksen alta.

 

Resepti perustuu löyhästi This Rawsome Vegan Life -blogin porkkanakakkuun.

 

P.S. Jäinen porkkana on aivan järkyttävän ikävä makuelämys. Anna siis kakun sulaa kunnolla huoneenlämmössä ennen nauttimista, jos säilytät sitä pakkasessa kuten minä.