piparipallerot.jpg

Elämässä ja etenkin keittiössä pätee monia itsestäänselviä totuuksia, mutta tärkein niistä kaikista lienee tämä:

 

Piparitaikina nyt vaan on yksinkertaisesti parempaa kuin paistetut piparkakut.

 

Ja mikä parasta, pähkinöistä, mehukkaista tuoretaateleista ja muutamasta tarkkaan valitusta mausteesta saa hieman piparitaikimaista herkkua!

 

Yllä olevassa kuvassa näet taustalla niin sanottuja tuoretaateleita, joita olen käyttänyt pussissa olevien kuivattujen versioiden sijaan. Tuoretaatelit eivät todellisuudessa ole tuoreita vaan puolikuivattuja, sillä tuoreet taatelit ovat keltaisia (tiedän, se ihmetyttää minuakin - kas tässä todisteaineistoa). Ne ovat kuitenkin paljon mehevämpiä, toffeisempia ja maukkaampia kuin kuivatut taatelit, ja niitä löytää aika hyvin markettejen hevi-osastolta pieniin pahvilaatikoihin pakattuna "erikoisempien hedelmien osiosta", jos sinunkin lähimarketissasi on tällainen.

 

Pähkinöinä käytin sekalaisen valikoiman pekaaneja, cashew-pähkinöitä ja ruskeita manteleita. Voit käyttää vain yhtä näistä tai vaikka kaikkia. Kokeilin myös yhden satsin korvaamalla pähkinät kokonaan samalla määrällä (1 dl) kaurahiutaleita, ja lopputulos oli maukkaan piparitaikinainen sekin. Siispä pähkinäallerginenkin voi aloittaa joulunodotuksen tällä herkulla! 

 

Raakapipareilla on hyvä aloittaa jouluherkkujen maistelu, ettei aitoon piparitaikinaan ehdi kyllästyä jo kauan ennen aattoa.