banaanijäätelö_2.jpg

 

Mansikkajäde, joka on niin unelmaisen kuohkeaa, että tuntuu kuin söisi vaaleanpunaista pilveä... *

 

Tämä postaus aloittaa Terveellisten herkkujen helpot helmet -postaussarjan, jossa kokkailen niitä kaikkein tavanomaisimpia, kaikkein basicimpiä terveellisempä herkkuja. Nämä ovat matalan kynnyksen reseptiä, joihin ei tarvitse kääntää koko kaupungin luontaistuotekauppoja ylösalaisin raaka-aineiden löytämiseksi, vaan raaka-aineet löytyvät pääasiassa aivan lähikaupan hyllyltä!

 

Monesti ne yksinkertaisimmat asiat ovat niitä kaikkein parhaita, ja vaikka omassa hippikeittiössään on helppo ajautua uskoon, että aivan jokainen ihminen maapallon päällä on kuullut banaanijäätelöstä, tehnyt mustapapubrownieta, syönyt suklaaraakakakkua ja tietää miten paljon halvempaa on tehdä taateleista ja pähkinöistä omat välipalapatukat kaupan tyyriiden versioiden sijaan, ei asia olekaan näin! Siksi haluan esitellä ne kaikkein parhaat raakakeittiön ja vehnäjauhottoman/valkaistua sokeria välttelevän keittiön herkut.

 

Nyt on siis korkea aika vetästä kaveria, äitiä, serkkua ja kummilasta hihasta ja kertoa, mikä herkkujen maailma tällä vihreämmällä puolella nurmikkoa oikein onkaan!

 

banaanijäätelö4.jpg

 

Ensimmäisenä on vuorossa mansikkainen kuohkea jädeherkku, joka valmistuu parhaimmassa tapauksessa kahdesta raaka-aineesta: pakastemansikoista ja viipaleina pakastetusta banaanista. Banaanin tulee olla ruskeapilkkuinen kuorestaan ennen pakastamista! Tämä on tärkeää, sillä sitä raaemmista banaaneista ei saa pehmeää, kuohkeaa, makeaa eikä varsinkaan herkullista jädeä. Lisäkuohkeutta saa ripauksesta heraproteiinijauhetta, mutta tämä ei ole lainkaan välttämätön lisä. Tärkeää on ajaa massa oikein tasaiseksi ja kuohkeaksi joko monitoimikoneessa tai survoa sauvasekoittimella - ja ajan kanssa. Lisää nestettä, esimerkiksi tavallista maitoa tai kookosmaitoa, vain, jos koneesi tuntuu sitä kaipaavan.

 

Koristelin annokset super simppelillä raakasuklaakastikkeella, koska suklaa. Lisäsin päälle vielä mulperimarjapussin pohjat ja vähän kookoshiutaleita, tiedäthän, ripaukseksi onnea. Toffeiset mulperit käyvät kyllä älyttömän hyvin jäden raikkauden ja suklaakastikkeen suklaisuuden kanssa, mutta mikään lisukkeista ei ole missään nimessä välttämätön: mansikkajäde pärjää kyllä kunnialla ihan omillaankin!

 

Vielä vähän jätskikuvia, koska tykkään vaaleanpunaisesta, jädestä, vaaleanpunaisesta jädestä ja myös näistä Prismasta löytyneistä lapsellisista jätskikipoista (niihin sisältyy myös nuo söpöt pienet muovilusikat!!!):

 

banaanijäätelö3.jpg

banaanijäätelö5.jpg

 

* Jos saat tästä lauseesta jotain mielenkiintoisia raakaruokaan liittymättömiä assosiaatioita, niin ne ovat vain sinun mielessäsi.

 

Pysykäähän kuulolla tulevia Terveellisten herkkujen helpot herkut -reseptejä varten! Seuraavat neljä osaa ovat luettavissa tällä kanavalla parin seuraavan viikon aikana.