pikamysli.jpg

 

Smoothie bowl-innostuksen myötä Insta-feedini tulvii joka aamu mitä kauniimmin koristeltuja kulhollisia aamupalaherkkuja. Itse en ole kovinkaan esteettisesti lahjakas, joten omat aamupalani ovat enemmänkin luotaantyöntäviä mössöjä kuin sellaisia kuvankauniita taideteoksia, joissa jokainen marja ja granolanmuru on aseteltu yksi kerrallaan. Niin, olen myös aamunälkäinen ihminen, joten moinen pikkutarkkuus ennen edes aamukahvia tuntuu täydeltä mahdottomuudelta.

 

Tänä aamuna selasin taas sängyssä somet läpi ennen nousemista (sinä, minä ja aika moni muu ollaan varmaan kaikki tässä samassa veneessä) ja sain kauhean myslihimon. Edelliseen kappaleeseen nojaten kaupassa kommunikointi ennen apetta ei tullut kysymykseenkään, joten päätin kokeilla mitä viidessä minuutissa voisi saada aikaiseksi kaurahiutaleista ja parista muusta tarpeesta aseenaan pelkkä paistinpannu. 

 

Noh, ihan rapsakkaa ja hyvää mysliähän siitä sai! Jos haluat, voit kutsua tätä myös paahdetuiksi kaurahiutaleiksi, mutta minä kutsun sitä mysliksi. Auringonkukansiemenet paahdoin erikseen, sillä ne vaativat eri paahtoajan kuin kaurahiutaleet. Sattumattomuuskaan ei haittaa, kun on hyvää jogurttia, paljon hedelmiä ja lämpimiä kaurahiutaleita, jotka maistuvat vähän makealle, sopivasti suolaiselle ja ainakin tosi kivan paahteiselle. Mutta tietysti, jos minulla olisi ollut vaikkapa pekaaneita ja kuivattuja karpaloita, en olisi kahdesti miettinyt niiden lisäämistä.

 

pikamysli2.jpg

 

Käytin öljynä kookosöljyä, joka sopii kaikkiin makeisiin herkkuihin ihanasti, mutta rypsiöljykin käy. Makeutuksena kookossokeri (tai muu tumma sokeri) tuo kivaa särmää makuun ja korosti paahteisuutta, mutta olen joskus tehnyt samantyyppistä settiä hunajallakin ja muistaakseni se toimii. Suola on ehdoton mutta kanelin voit halutessasi jättää poiskin.

 

Maanantain riemua!