perunasalaatti2.jpg

 

Vihreällä ryyditetty perunasalaatti on minusta mitä fantastisin kesäruoka. Kesä on ehkä ainoa vuodenaika, jolloin tulen syöneeksi perunoita, jotka eivät yleensä lukeudu suurimpiin suosikkeihini. Tosin tässä salaatissa perunat saavat makua chilisestä ja valkosipulisesta kesäkurpitsasta, raikkaan hedelmäisestä appelsiinista sekä vihreästä pestosta, joten mauttomiksi niitä ei voi tällä kertaa syyttää.

 

Itse otin tähän ruokaan tällä kertaa lievän pikaruoka-asenteen enkä tehnyt itse pestoa. Astetta viitseliäämpi kokki toki pyöräyttäisi sen nopeasti itsekin, mutta jos ostat valmista, kannattaa suosia tuorepestoa tai niin hyvää purkkipestoa kuin sinulla on varaa. Se on kuitenkin tämän salaatin pääraaka-aineita, joten laadulla on väliä.

 

Itse nautin tätä perunasalaattia paistetun tofun ja chilikastikkeen kera, sillä kasvisruoka on maistunut reissun jälkeen älyttömän hyvin. Söisin tätä myös mielelläni grilliruoan kera, jolloin käyttäisin tähän ehdottomasti grillattua kesäkurpitsaa paistetun sijaan. Miksei myös kevyesti keitettyjä ja sitten grillattuja perunoita? NAM.