Huhuu, onko siellä ketään pähkinäallergikkoa? Epäilen, ettei kovin montaa, koska niin suuri osa blogini reseptiikasta sisältää pähkinöitä, ovathan ne niin käteviä raakaleivonnassa! Tässä kuitenkin pieniä vinkkejä pähkinättömiin raakapalleroihin, ja voihan näitä soveltaa vaikka raakakakkupohjiinkin.

 

taatelipallot2.jpg

 

Näissä kuvissa olevissa pähkinättömissä raakaherkuissa olen käyttänyt kuivattuja taateleita, pellavansiemeniä, kaurahiutaleita, ripauksen suolaa ja kaakaojauhetta. En kirjannut ylös mittoja, mutta laitoin liotetut taatelit monitoimikoneeseen ja lisäsin rakennetta pellavansiemenistä ja kaurahiutaleista, kunnes massasta tuli muovailtavaa, ja maustoin. 

 

Varsinkin pähkinättömissä raakaherkuissa kannattaa käyttää niin hyviä taateleita kuin sinulla on varaa, koska ne ovat korostetussa roolissa. Medjoul-taatelit ovat ehdottomasti parhaan makuisia, ja olisin itsekin käyttänyt niitä näissä, jos en olisi sattunut olemaan säästäväisellä tuulella! Kerron erilaisista taateleista enemmän tässä postauksessa.

 

Siemenien ja kaurahiutaleiden lisäksi pähkinöitä voi raakaherkuissa korvata vaikkapa kookoshiutaleilla; tosin silloin kannattaa olla varma, että kaikki joille herkkua tarjotaan pitävät kookoksesta.

 

taatelipallot.jpg

 

Näillä vinkeillä voi tehdä pohjan vaikka pähkinättömään jäätelökakkuun!