paahdetutavokadot.jpg

 

Sanon tämän aivan suoraan: paahdetut kasvikset ovat herkullisimmillaan vähän poltettuina. (Itse asiassa otsikossakin luki aluksi "polttamalla paranee", koska se on koko tämän jutun juju, mutta siitä olisi voinut vetää pelkän otsikon perusteella vääriä johtopäätöksiä.)

 

En tosin tiedä, onko yhtään sen korrektimpaa kannustaa polttamaan ruokaansa, mutta siitä huolimatta nyt seuraa kuva karsinogeenisistä porkkanoista. Vielä ehdit katsoa poispäin, mutta samaan hengenvetoon sanon, että ne olivat aivan tajuttoman herkullisia. 

 

porkkanaranskikset.jpg

 

Meillä syötiin pääsiäisenä (kyllä, siitä on jo lähes viikko, olen aina vähän jäljessä) tosi kasvispainotteisesti: bataattiranskiksia, porkkanatikkuja, paahdettuja avokadoja, höyrytettyä parsakaalia, salaattia ja kaikkia muita ihania herkkuja. Kylässä kävin sitten syömässä erinomaista lammasta ja toisessa kylässä suklaakiintiö täytettiin nautiskelemalla Kinder-kakkua (#sohealthy on lempparihäshtägini tällaisiin tilanteisiin).

 

Pääsiäiseen ja kevääseen ylipäätänsä sopii kyllä kasvisten kaikenkattava kirjo, ja varsinkin nyt kesän korvalla kun tuoreita herkkuja vielä odotellaan, saa parhaat maut irti kasviksista uunissa.

 

Miksi sitten varsinkin makeat kasvikset kannattaa polttaa vähän reunoilta? Jotenkin ne vain maistuvat maukkaammilta ja makeammilta vienosti reunoilta mustina, kuten porkkanatikkukuvassa on demonstroitu. Niin hyviltä, että veljeni söi yhden pellillisen näitä yhdellä aterialla yksinään.      

 

kukkakaali.jpg

 

Enkä ole ainoa, joka poltettuihin kasviksiin uskoo. Pari viikkoa sitten Maku-bloggaajien tapaamisessa saimme herkutella BasBasin loihtimasta ruoasta, joista suosikkini oli poltetusta kukkakaalista tehty tahna briossin, poltetun kukkakaalin ja lehtikaalin (!!) kera. Oli muuten erinomaista!

 

Siellä on kesä!!! Nyt ylös, ulos ja lenkille! Ihanaa aurinkoista päivää!