Viikonloppuna minä

 

...join kotitekoista aamucappuccinoa sängyssä ja haaveilin palasta ruokalehden sivuilta minua tuijottavaa palsternakka-vaahterasiirappikakkua.

 

...lenkkeilin meren rannassa kahdeksan aikaan aamulla ja yllätyin koiranulkoiluttajien ja reippailijoiden ruuhkasta. Ja auringonpaisteesta.

 

...sain ystävältäni itse kasvatettua kurpitsaa ja kesäkurpitsaa. En innostukseltani meinannut pysyä housuissani, luonnollisestikaan. 

 

...no siellä samaisessa merenrannassa näin iltakävelyllä taas sen joutsenpariskunnan ja laitoin PMMP:n Joutsenet soimaan (tosi omaperäistä). Ihan vain siksi, että kohta ne jo lähtevät.

 

...mietin, miten joillakuilla onnekkailla on kuusi erilajista omenapuuta pihallaan ja minulla ei yhtään.

 

...tein tuon ajatuksen jälkipuinniksi näitä omenapiiloja ihan kaupan ompuista ja olin onnellinen niistä siitä huolimatta. 

 

 

Näissä omenapiiloissa on hieman marenkimaisen rapea kuori ja sisällä runsaasti pehmeää pieneksi silputtua omenaa. (Vältän tietoisesti käyttämästä näistä sanaa muffinit, koska näiden leivonnaisten rakenne ei ole nähnytkään muffinien tiiviyttä ja kosteutta.) Päälle on siroteltu reilu kerros muruseosta, jossa voin sijaan koossapitämisestä vastaa banaani. Jos banaani on sinulla aivan no-no, voit mitä suurimmalla todennäköisyydellä korvata sen ruokalusikallisella tai parilla leivontamargariinia tai voita. Tällöin voit halutessasi lisätä makeutta toisella ruokalusikallisella intiaanisokeria.

 

Tuntuu ehkä vähän hassulta ottaa jo kertaalleen uuniin laitetut leivonnaiset 10 minuutin kuluttua pois ja kovertaa keskelle kolo omenaa varten, mutta ihmeelliset innovaatiot syntyvät usein niin, että joku hajamielinen höpsö unohtaa laittaa omenasilppunsa omenaleivonnaisiinsa ja joutuu sitten keksimään, miten ne omenat saisi vielä ympättyä mukaan. En tunnusta mitään... Tällä kertaa tämä sujui onneksi hyvin näinkin. Erityisesti, jos et pidä sattumista tai yllätyksistä, nämä ovat sinulle: kuori erikseen, omenat erikseen ja murut erikseen. Vähän kaikkea yhteen haarukalliseen ja siinä sinulla on aika maukas kombinaatio rapeutta, makeutta ja murusta.