omena-luumupaistos.jpg

 

Viikonloppuaamut ja eritoten viikonloppuaamiaiset ovat ihmisen parasta aikaa.

 

Ensin iso kuppi kahvia vaahdotetulla maidolla ja runsaalla kaneliropsauksella tulille. (Tiesithän, että Ikeasta saa sellaisen pienen maidonvaahdottimen 1,5 eurolla? Se jopa toimii, ainakin aina silloin tällöin!) Viikonloppuna ei lasketa, ei edes kahvikupillisia.

 

Siinä sivussa vähän aamupalavalmisteluja: 

kaurapuuroa varten maito hellalle lämpenemään, kananmunien rikkomista proteiinipannareita varten tai yksinkertaisesti tuorepuuron nostaminen jääkaapista tekeytymästä pöytään.

 

Tänä sunnuntaina mieleni teki jotain uutta. Ei sillä, että pannareihin tai puuroon voisi kyllästyä, saatika sitten kahvi-inkivääripirtelöön, jota arkena nautin tällä hetkellä luvattoman usein (joka päivä).

 

omena-luumupaistos2.jpg

 

Minulla oli vielä ystävältä saatuja "oman puun omenoita"; ihania, kirkkaanpunaisia, pieniä hymyn tuojia. Yksi hieman ylikypsynyt makea luumu tapitti jääkaapin hyllyltä, kun kurkkasin sisään ja mietin mitä sitä söisi. Kattilaan vaan, kaikki iloisesti sekaisin!

 

Pehmeäksi muhinut hedelmäseos vanhaan kookosöljypurkkiin, ihan vain tunnelman takia. Viikonloppuisin en tingitä elämyksellisyydestä! Päälle reipas kuorrutus kaurasta, joka on hakenut paistinpannulta vähän paahteista aromia. Lopuksi kieräytin päälle röyhkeän kokoisen ruokalusikallisen (eli puolisen desiä) kermaisen paksua turkkilaista jogurttia. Kirsikaksi kakun (tai paistoksen) päälle vielä muutama kuivattu karpalo.

 

Piste, pilkku ja huutomerkki! Sairaan hyvää, en sano muuta.

 

Lupaatko, että kokeilet?