Tiedän – murukuorrutetut mustikka-valkosuklaamuffinit kielivät loppukesästä eivätkä punaisten vaahteralehtien ja kumisaappaiden värittämästä syksystä, mutta ketä haittaa?

 

mustikkamuffini.jpg

 

Maku-lehden numerossa 5/2014 oli ihanan näköinen mustikka-murumuffinien ohje. Tätä "Lukijan ohje" -palstalla ollutta Sanna Lellan reseptiä halusin ehdottomasti kokeilla, enkä tietenkään malttanut olla tekemättä paria muokkausta. Vehnä- ja ruisjauhojen sijaan käytin täysjyväspelttijauhoja, joissa on 10% kuitua. Sokerin määrää vähensin ja vaihdoin tavallisen intiaanisokeriin, jossa on ihanan karamellinen, lakritsinen ja aromikas maku. Muffinitaikinassa olleen voin korvasin oliiviöljyllä, joka ei maistu lainkaan läpi muffineissa, mutta jonka tilalla voi halutessaan käyttää vaikkapa rypsi- tai kookosöljyä.       

 

Pari myönnytystä tein kuitenkin lojaaliudelle reseptiä kohtaan. Muruseokseen laitoin itsekin pari ruokalusikallista ehtaa voita. Sitä en lähtisi korvaamaan öljyllä, sillä murusta ei tule samanlaista. Valkosuklaata en missään nimessä jättänyt pois, sillä se sopii erinomaisesti mustikan pariksi. Voit halutessasi käyttää stevialla maketettua valkosuklaata, mutta itse käytin ihan tavallista Fazerin leivontavalkosuklaata. Mustikka-murumuffinit ovat varmasti maukkaita myös ilman valkosuklaasattumia.

 

Niin monta muokkausta kohti kuituisampaa, vähempisokerista ja pehmeärasvaisempaa leivontaa, ja silti näistä tuli aika erinomaisia muffineita, vaikka itse sanonkin. Ei ole mikään synti syödä sellaista ihanaa alkuperäistä muffinia, mutta jos pienillä fiksauksilla voi saada aika lailla yhtä hyvää mutta edes vähän ravintorikkaampaa, onko sekään ihan huono juttu?

 

mustikkamuffini4.jpg

 

Ei ainakaan minusta. Ottaisin nimittäin toisen, kiitos.