mustapapubrowniet.JPG

 

Mustapapubrowniet - tuo klassikkojen klassikko, joka hullaannutti koko Suomen blogosfäärin vuosi pari takaperin - ei vain mene pois muodista. Suklaisempaa, tuhdimpaa ja muutenkin vain maailman kylmyydeltä hellään syleilyynsä ottavampaa herkkua saa hakea. Siispä täydellinen vaihtoehto vappupiknikille sinulle, joka et pahemmin munkeista välitä. (Siellä sataa vettä kuitenkin.)

 

Jos et ole koskaan kuullutkaan mustapapubrowniesta, saatat hieman kohotella kulmiasi, mutta se on ihan okei! (Luota minuun, siltä minustakin tuntui kuin tein näitä ensi kertaa lokakuussa 2012 - vähintäänkin hömelöltä. En edes uskaltanut maistaa taikinaa!) Mustapapubrowniet eivät kuitenkaan maistu papuisilta, eivät sitten lainkaan. Pavut tekevät koostumuksesta tosi tuhdin, mutta se on vain hyvä brownielle. Maku taas on joka haukulla suklaisa, suklaisa, suklaisa.

 

Vaikka pavut jälkiruoissa tuntuvat hieman hassulta ensikuulemalla, käsittääkseni Aasiassa, esimerkiksi Japanissa ja Vietnamissa, pavuista on tehty perinteisiä jälkiruokia jo aikapäivät. Pavuilla voi kivasti korvata viljatuotteet suklaisissa herkuissa, tai ainakin vähentää niiden painoarvoa, maun tai koostumuksen kärsimättä.

 

Tämä on supersimppeli resepti, jossa vain ajetaan kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja josta paistetaan noin varttitunnissa herkullisen mutaiset browniet. Lisäksi tämä resepti sattuu olemaan kananmunaton ja gluteeniton, jos käytät gluteenittomaksi sertifioituja kaurahiutaleita, ja tästä saa helposti vegaanisen korvaamalla hunajan agavella tai vaahterasiirapilla sekä käyttämällä vegaanista suklaata. Tätä herkkua pääsee siis nauttimaan lähes kuka vaan!

 

mustapapubrowniet2.JPG

 

Resepti on muokattu Chocolate-Covered Katien mustapapubrowniesta ja se löytyi arkistojeni kätköistä, koska tämän täydellisempää joka-Alepan mustapapubrownieta en ole vielä kohdannut. Ja minähän olen kokeillut aika montaa (yli viittä mutta alle kymmentä) mustapapubrowniereseptiä, koska minulla saattoi olla sellainen mustapapubrowniekausi tuossa pari vuotta takaperin...

 

Leppoisaa sunnuntai-iltaa!