suklaakakku6.jpg

 

Tänään vuorossa on kaksi helppoa helmireseptiä yhdellä iskulla: sekä noin kolmen raaka-aineen mukikakku että ihan sairaan hyvä taatelikinuski. Näitä komponentteja voi valmistaa yhdessä ja erikseen, sillä tämä kakku maistuu kyllä ilman kuorrutuksiakin, ja taatelikinuskia voi tarjota vaikka jälkkäripannareiden tai mustapapubrownieden kera (tai vaikka suoraan lusikalla kattilasta, testattu ja hyvä metodi tämäkin).

 

Kakku valmistuu noin viidessä minuutissa, kinuskin kanssa taas pitää malttaa vajaa kymmenminuuttinen. Koristeluun aikaa voi tuhlata omantunnon mukaan. Aikamoista pikaruokaa siis! Sopii siten yllättävään makeannälkään, joka ainakin meikäläiseen saattaa iskeä iltapäiväkahvilla tai iltapala-aikaan. Lisäksi reseptit ovat viljattomia ja maidottomia, joten myös yliherkkyyksistä kärsivät pääsevät tähän kakkupöytään. 

suklaakakku4.jpg

 

Mukikakku valmistuu iiseimmin sauvasekoittimella, joten käytä sitä, jos taloudestasi löytyy sellainen. Survo ensin saksanpähkinät paakuttomaksi jauhoksi, lisää banaani ja kananmuna ja sur-rur-rur. Puolet taikinasta menee annosvuokaan/mukiin sellaisenaan, loppuun lisätään vähän suklaan makuja kaakaojauheen ja raakakaakaonibsien muodossa. Molemmissa vaiheissa maistellaan tietysti vähän taikinaa, koska se on tunnetusti yksi leivonnan tärkeimmistä vaiheista. Vaikeimmat vaiheet edessä: nimittäin kakun mikrotus ja kumoaminen, iiks! Mikrotusaikaan vaikuttaa mikrosi tehokkuus, itse mikrotin kakkua noin 3 minuuttia 20 sekuntia. Kumoaminen kannattaa tehdä melko pian sen jälkeen, ja sen onnistumisen takaamiseksi kannattaakin vuoka/muki voidella öljyllä ennen taikinaa. 

 

Kinuski taas keitetään pienessä kattilassa ruokalusikallinen kerrallaan lisätystä vedestä, parista taatelista, maapähkinävoista ja hunajasta. Tällaisiin ällömakeisiin herkkuihin kuuluu pieni ripaus suolaa, joten sitä ei missään nimessä kannata jättää pois (tai imelyys irrottaa hampaat). Myös kinuskia saa ja pitää maistella kiehauttamisen edetessä. Eikä varmaan ole yllätyksellistä, että maailman paras parivaljakko, karamellisen makeat taatelit ja pähkinäisen rasvainen maapähkinävoi, toimii kuin 30 naisen kyykkäys Tuomiokirkon portailla (jep, ne oli aika tuskaisat #adidasheimo-treenit).

 

suklaakakku2.jpg

 

Aivan mainiota torstain jatkoa (pian on  jo viikonloppu!) ja Taste of Helsinki -viikonloppua! Ilokseni pääsen osallistumaan tapahtumaan tänä vuonna parin blogin kautta saadun ilmaislipun voimin. Yritän laittaa maisteluvinkkejä tapahtumasta jo huomenaamulla.