joulutryffelit4.jpg

 

Ruokabloggaaminen on antoisa harrastus, jonka parissa olen viettänyt vapaa-aikaani viimeiset kaksi ja puoli vuotta. Aloin miettiä, mikä tässä harrastuksessa erityisesti kiehtoo, ja seikkoja tuli aivan valtavasti mieleeni! Muun muassa seuraavia elämänlaadun parannuksia olen kokenut ruokabloggaamisesta:

 

1. Ruokabloggaaminen on monipuolista

Ruokabloggaaminen on ehkä monipuolisin harrastus, jonka tiedän. Siihen kun kuuluu kaiken sen lukijalle näkyvän - herkkujen leipomisen, valokuvaamisen ja niistä kirjoittamisen - lisäksi kaikki se kulisseissa tapahtuva toiminta.

 

Varsinaisen kokkaamisen rinnalla erikoisempien raaka-aineiden metsästys, valokuvien muokkaus, uusien reseptien ideointi, ruokablogien lukeminen, ystävien maanittelu kylään ettei kaikkea tarvitsisi syödä itse, jopa kaupassakäynti, tiskaaminen ja täyden pakastimen hallinnointi ovat kaikki osa tätä ihanaa harrastusta.

 

Kommentteihin vastaaminen blogissa ja Instagrammissa on lempiasioitani bloggaamisessa, ja olenkin aina ollut otettu siitä, jos reseptejä käytetään ja näistä kokeiluista ehditään vielä kommentoimaan. Vuorovaikutus onkin ruokabloggaamisen parhaita puolia!

 

2. Ruokabloggaaminen on sosiaalinen harrastus

Erityisesti vime aikoina olen kokenut myös ruokabloggaajuuden positiiviset sivuvaikutukset sosiaalisessa kanssakäymisessä. Ystäviltä tulee päivää piristäviä whatsappeja liittyen erilaisiin ruokapulmiin: joko pitäisi löytää täydellinen resepti vaikutuksen tekemiseksi tai nyhjäistä päivällistä tyhjästä, kun jääkaapissa on vastassa pelkkä valo.

 

Hei, mä meinasin tehä niitä sun banaanipannareita vielä joku päivä tällä viikolla. Toivottavasti osaan... Ja vielä samalla viikolla whatsappiin pamahti samalta tyypiltä kuva. Noniih, onks mun banaani tarpeeksi kypsä? Mahtavaa, sanomani ruskeapilkkuisista banaaneista on lyönyt itsensä läpi! ... Parinkymmenen minuutin päästä. Nyt ne palo. Kuvatodiste kuitenkin osoitti, ettei tuho ollut mitään verrattuna minun "hieman" rapsakoihin pannareihini. Ei, multitaskaus ja kokkaaminen eivät vieläkään sovi yhteen.

 

Lisäksi, kun jääkaapissa on aina vähintään yhtä leivonnaista ja pakasteessa suurimman osan ajasta ainakin kahta-kolmea sorttia, on aina hyvä (teko)syy kutsua kaverit sumpille. Mulla ois näitä brownieta täällä vielä vuoallinen... tuutteko auttamaan? Ja taas pääsee leipomaan lisää, kun edelliset on tuhottu.

 

marjatarteletit7.jpg

 

3. Ruokabloggaaminen mahdollistaa leipomisen 24/7 ilman huonoa omaatuntoa

Pitäisi siivota ja pestä pyykit ja kirjoittaa joulukortit ja tehdä ne laskuharkat... mutta toisaalta voisi leipoa. Joo, jouluista maustekakkua. Maapähkinävoibrownieta. Mutakakkua. Ei, sittenkin raakasuklaakakkua. Tai odota - ehkä sittenkin muffineita? Raakapipareita? Tai vaikka kaikkia?

 

Kun muut vastuut painavat, voi käydä viivytystaistelua tehtävien hoitamista vastaan paljon mielenkiintoisemmin keinoin kuin siivoamalla. Eikä tarvitse edes potea huonoa omaatuntoa, koska siitähän on hyötyä! Jokuhan saattaa lukea sen postauksen niistä Snickers-whoopiesista ja pelastaa ikävän päivän päätymällä leipaisemaan niitä.

 

Lisäksi on mahtavaa, että reseptit ovat niin siististi yksissä virtuaalisissa kansissa: kun tarvitsee tehdä tietynlaista herkkua, on jo omassa blogissa usein hyvä pohja sellaisen leipomuksen luomiseen jossain samankaltaisessa reseptissä.

 

jäde.jpg

 

P.S. Tämä postaus on kirjoitettu hivenen kieli poskessa. Vaikka todellisuudessakin tämä on mitä antoisin harrastus!

Samaistuitko? Mikä sinusta on ruokabloggaamisessa ja/tai ruokablogien lukemisessa parasta?