semifreddo4.jpg

Ystävänpäivällä on vissi tarkoitus: se antaa erinomaisen paussin kaikesta siitä tammikuisesta vihersmoothieden, treeniohjeiden ja elämänparannusvinkkien sumasta, joka nyt helmikuun puolella alkaa ehkä vähän jo jossain takaraivon kolkassa tökkiä.

 

Tiedättehän, heti joulun jälkeen tammikuussa alkaa vihersmoothieta ja vähärasvaisia, vähäsokerisia ja täysjyväisiä leivonnaisia tupsahdella myös niihin ihaniin (jenkki)leivontablogeihin, joissa normaalisti niiden sijasta on "keksiä keksin sisällä" ja triplasuklaa-M&M-suolakinuski-pretzel-toffeehippu-Twix-tyyppisiä leivonnaisia.  

 

Olen onnellinen, kun nuo edellä mainitut ovat nyt siis ystävänpäivän kunniaksi palanneet taas normaaliin päiväjärjestykseen. Call me crazy, mutta jotain sielua rauhoittavaa siinä on kun katselee sellaista montaa eri sorttia suklaata, Oreo-keksin palasia ja maapähkinävoihippuja sisältävää cookieta. Vaikkei edes haluaisi syödä sellaista...

 

semifreddo8.jpg

 

Vaikka tässä semifreddomaisessa (lähes) raakakakussa ei olekaan keksinmurusia, suklaapatukan palasia eikä edes suklaahippuja, tekee sen syöminen hyvää sielulle. Kaikki alkaa rusinoista aromikkaan makeasta pohjasta, jonka kaurahiutaleet ja pähkinäsekoitus tekevät keksitaikinamaiseksi. Semifreddoa varten hyvin liotut ja juoksevaksi blendatut cashew-pähkinät on naitettu banaanin kanssa älyttömän kermaiseksi täytteeksi, jossa alimmaisessa kerroksessa makua antaa nektariini, päällimmäisessä taas kirpakat puolukat (voit vaihtaa vaikkapa vadelmaan, mustikkaan tai mansikkaan halutessasi).

 

Tähän kakkuun ei kannata käyttää niitä hyvin kypsiä, ruskeapilkkuisia banaaneja, vaan juuri ja juuri kypsiä, keltaisia mutta pehmeitä banaaneja. Niin täytteestä tulee kermainen, muttei liian banaaninen. Kaikki hedelmät ja marjat voi käyttää joko pakastettuina tai tuoreina: minulla oli niitä vain pakastettuina, joten käytin ne sellaisina (silloin tosin banaanit ja nektariinit pitää olla ohuiksi pilkottuja, ellei koneesi ole supertehokas). Rusinat tuovat kivaa ja herkullista vaihtelua ainaisiin taatelisiin raakakakkupohjiin. Pohja onnistuu mainiosti myös ilman kaurahiutaleita, jotka eivät edes oikeasti ole raakaruokaa.

 

Kirsikkana kakun päällä ei ole kirsikka, vaan tummalla suklaalla kirjaillut ja kuivatuista karpaloista käsin puristellut pienet sydämet/möykyt (ihan älytöntä söpöstelyä, eikös).

 

Kakku kannattaa valmistaa noin kolme tuntia etukäteen pakkaseen, jotta se on semifreddomaisen "puolijäinen" nauttiessa. Vaihtoehtoisesti voit antaa kakun hengailla pakkasessa yön yli ja antaa sulaa huoneenlämmössä 15-20 minuuttia ennen tarjoilua.

 

semifreddo2.jpg

 

Sydämellistä ystävänpäivää sinulle!