Vietin viime viikonloppuna pieniä kesäjuhlia muutaman hyvän ystävän kesken. Kutsun otsikkona oli Aina on syy juhlaan -bileet, joten agenda oli hyvin vapaamuotoinen ja rento. Ruokaa oli runsaasti, parvekkeelle paistoi aurinko ja appelsiininen ja mansikkainen alkujuoma maistui kesältä. Nauru hersyi ja juttua riitti päällekkäin, limittäin ja jokaiseen vapaaseen hengähdykseen, jonka äänessä ollut jutunkertoja otti.

Sellaisissa juhlissa voi vanhoistakin ystävistä paljastua jotain uutta ja yllättävää. Kuten se, että yhdellä heistä on vaatimattomasti 4,7:n keskiarvo yliopistossa. (Kyseessä on muuten sama tyyppi, jonka viisauden täydellisyyden tavoittelun turhuudesta jaoin tämän postauksen alussa.) 

Hyvissä juhlissa on se huono puoli, ettei kamera muistu mieleen, kun on tarpeeksi hauskaa. Parhaista juhlista jää vain hyvät muistot: ei tosin yleensä siitä, mitä oli tarjolla eikä siitä, mistä keskusteltiin, vaan tunnelmasta. Siitä miltä tuntui, kun kaikki oli hyvin - niin hyvin kuin olla vain voi.

Paitsi että hyvät ystävät ovat parhaita. "Siis oothan sä ottanut näistä leivoksista kuvat?"

 

Muistojen lisäksi juhlista jää aina yksi välttämätön paha: koko keittiön tukahduttava, loppumaton tiskivuori, jonka kohtaa väistämättä seuraavana aamuna. Päiväunissani unelmoin lähinnä tiskikoneesta.

 

Sinä aamuna, juuri kun aloin tiskaamaan, radiosta kuului Koobran Never over. Lyriikat toimivat hetkeen hyvin: "the night isn't over" - kiitos blenderin, yleiskoneen ja ohutjalkaisten lasien puhtaaksi hinkkaamisen muiden tiskien muassa, eilinen oli luonani vielä reippaat 35 minuuttia. 

 

Ah, good times. 

Näissä tarteleteissa on keksimäisessä kaura-kookos-mantelikuoressa pursotettuna runsaasti marjaisaa kookosmaitomoussea. Rapea, hitusen suolainen kuori luo kivan kontrastin pehmeälle marjamousselle luoden tasapainoisen kokonaisuuden, joka ei ole ylenpalttisen makea, vaan marjaisan raikas, vaikkakin tuhti. Tarjoiluun koristelin leivokset vielä tuoreilla mansikansiivuilla, pensasmustikoilla ja ripauksella kookoshiutaleita sekä pieneksi silputtua mantelia.    

Näissä tarteleteissa käytin PR-toimisto Sugar Helsinkin kautta ilmaiseksi saamiani tuotteita, suomalaisen Berryfectin marjajauheita ja Big Tree Farmsin tummaa kookospalmunektaria sekä vaaleaa kookospalmusokeria. Marjajauheet sopivat mainiosti juuri kookosmaidon kanssa, koska kosteista marjoista ei saisi tuollaista kaunista pursotettavaa moussea. Yksi teelusikallinen vastaa yhtä desilitraa marjoja, joten näissä tarteleteissa on marjavoimaa ihan yltäkylläisesti! Aluksi ajattelin käyttää pelkkää mustikkajauhetta, mutta kaipasin makuun sähäkkyyttä, joten karpalo pääsi mustikan kaveriksi. Kookospalmunektari tuo kivaa pikanttiutta kuoreen - maku on tumma, mielenkiintoisella tavalla makea ja hieman umaminenkin. Suola on mielestäni ehdoton kuoressa taittamaan kookospalmunektarin siirappimaisuutta.

 

 

Tarteletit ovat laktoosittomia, vegaanisia ja gluteenittomia, jos käytät gluteenittomuudesta sertifioituja kaurahiutaleita.

Osa postauksessa saaduista tuotteista on saatu blogin kautta, mutta mielipiteet ovat aidosti omiani. Minua ei myöskään ole velvoitettu kirjoittamaan tuotteista, mutta nostan mielelleni esille erinomaiseksi havaitsemiani tuotteita, kuten tässä suomalaisen Berryfectin ja Big Tree Farmsin, jonka luomutuotteita suomalainen  perheyritys Green Room maahantuo. 

 

Minkälaisia viikonloppusuunnitelmia sinulla on? Itse ajattelin nauttia auringosta (toivottavasti!), leipoa taas jotain hyvää, lounastaa ystävien kanssa, lenkkeillä, lukea kirjoja (minulla on aina muutama yhtä aikaa kesken, mm. Anna Karenina on ollut minulla vaiheessa jo 13-vuotiaasta lähtien), katsoa jonkun hyvän elokuvan, juoda aamukahvit parvekkeella ja käydä ehkä vähän kaupoillakin katsastamassa aleja ensimmäistä kertaa tänä kesänä.

 

Ihan simppeleitä juttuja, mutta niistä on minun onneni tehty.