pallerot.jpg

 

Viime aikoina olen huomannut, että nostalgiset biisit sopivat tosi hyvin syysaamuihin - ja mitä kornimpaa, sen parempi! Sellaiset kipaleet tuovat naurua jopa niihin aamuihin, jolloin sateenvarjo kääntyy jatkuvasti ympäri yli 32 metriä sekunnissa puhaltavien tuulenpuuskien takia ja väärän kenkävalinnan takia sukista saa puristettua muutaman litran vettä.

 

Silloin kuuntelen Cheriä, Didoa ja Natalie Imbrugliaa repeatilla (myös Celin Dion toimii, jos kestät sen aiheuttamat Titanic-vibat - sori Leo, minä en koskaan ole oppinut tykkäämään sinusta). 

 

Jos siis kaipaat playlist-vinkkejä sateisimpiin syysaamuihin, annan nyt pari:

koko Didon tuotanto (erityisesti Life for Rent, Here with Me ja Sand in My Shoes)

Natalie Imbruglia - Torn

Cher - Believe ja Strong Enough

Bonus: myös CMX:n Ruoste kannattaa laittaa listalle, jos se ei siellä jo ole! (MIKSEI!?)

 

Musiikin lisäksi nostalgiset reseptit sopivat syksyyn. Vanhat tutut palaavat kehiin kekseliään kesän jälkeen, kun on lohduttavaa tietää, että jotkut asiat eivät muutu. Omena-kaurapaistos maistuu aina syksylle. Juurekset paranevat aina potenssiin kymmenen uunissa (etenkin punajuuret maistuvat juuri nyt). Kaikki maistuu paremmalle, kun palaa kotiin nälkäisenä ja märkänä pitkän päivän päätteeksi.

 

Samaten nämä manteli-taatelipallerot ovat lohduttavan tuttuja: ei mitään liian spesiaalia. Vain hyvän rasvan lähteitä eli ruskeita manteleita, auringonkukansiemeniä, pellavansiemenrouhetta ja kookoshiutaleita kera makeiden kuivattujen taateleiden ja suolaripauksen, blendattuna ja pyöriteltynä palloiksi. Juuri niin simppeliä kuin miltä kuulostaakin.

 

Ja niin hyviä, etenkin sellaisena kylmänä ja märkänä aamuna, kun herätyskello ei ole soinut mutta aamiaista haluaa vaikka sitten matkalla töihin/kouluun nauttia. Korvatulpat korville ja Cher soimaan, ja jo hymy levenee ja päivä paranee.    

 

Disclaimer: sinua saattaa alkaa naurattaa aamujulkisissa etenkin Cherin mahtipontisuutta ja Didon onnetonta surkuttelua kuunnellessa. Mutta älä hätäile, nauru vain pidentää ikää, ja kanssamatkustajat luulevat sinua korkeintaan hulluksi. Julkinen hymyily pitäisi olla laissa sallittua!