mansikkaraakakakku3.jpg

 

Mansikkakakku kuuluu juhannukseen ainakin yhtä paljon kuin aivan pikkiriikkiset uudet perunat (mitä pienempiä sen parempia) tuoreen tillin ja ehdan voin kera sekä aamuun asti valkoisessa kesäyössä valvominen. Siksipä tämä on ehkä kymmenes tai kahdeskymmenes mansikkakakkuresepti, johon joudut törmäämään tällä juhannusviikolla. Pahoitteluni jo etukäteen.

 

Juhannuksen lisäksi tässä taloudessa on toinenkin syy juhlia, sillä huomenna blogini täyttää kolme vuotta!

 

Mihin nämä vuodet ovatkaan vierineet, siis ihan hurjaa tahtia. Kolmessa vuodessa olen muuttanut Bloggerista Maku.fihin bloggaamaan, tehnyt varmaan sata kakkua, käyttänyt luvattoman paljon rahaa Punnitse ja Säästässä, NaturaZonessa ja Ruohonjuuressa, ostanut useammin kuivattuja taateleita kuin ruisleipää, syönyt lukemattomia purkkeja pähkinävoita, innostunut tuhansista muiden ja omista resepteistä, ja tosiaan, tämän kaiken lisäksi, valmistunut, muuttanut parikin kertaa, tutustunut uusiin ihaniin ihmisiin, unohtanut rakkauteni juoksemiseen ja löytänyt sen uudestaan sekä juhlinut tätä ihanaa elämää niin monta kertaa, etteivät nuo vuodet ole menneet ainakaan ihan hukkaan.

 

mansikkaraakakakku2.jpg

 

Senpä kunniaksi tarjoan tänään mansikkaraakakakun aprikoosipohjalla ja raakasuklaakuorrutteella, koska paljon tämän kesäisempiä marjaisia ja hedelmäisiä makuja on vaikea kuvitella, ja koska suklaa nyt vaan tekee kaikesta vähän parempaa. Kakku on pöydässä reilussa tunnissa, jos muistat vaan laittaa cashew't ajoissa likoamaan (mieluummin edellisenä iltana, mutta pari tuntia on ihan ok jos käytössäsi on paljon hevosvoimia omaava kone). Resepti sai innoitusta ihanan Syötävän hyvä -blogin vadelmaraakakakusta.

 

Minusta aprikoosinen pohja sopii ihanasti raikkaan mansikkakakun kanssa. Olisin mielelläni käyttänyt sulfiittomia luomulaatuisia kuivattuja aprikooseja, mutta valitettavasti niitä ei ollut lähikaupassa, siksipä kauniin keltainen pohja. Nuo sulfiittomattomat ovat nimittäin ruskeita, joten niistä tehtynä pohja muistuttaa ulkonäöllisesti enemmän perinteistä taatelipohjaa.

 

Jos vielä kiinnostaa, mistä se kaikki alkoi, niin kurkkaa tänne. Yllättävän konsistentisti olen pysynyt siinä, mitä huomenna päivälleen kolme vuotta sitten tältä blogilta lupasin! Olen kirjoittanut siellä muun muassa näin: "Minun missioni on syödä niin hyvää ruokaa kuin mahdollista aina kuin syön." Allekirjoitan tuon lauseen yhä aivan tuhatprosenttisesti ja ihmettelen, miten osasinkaan kiteyttää koko ruokafilosofiani noin näppärästi jo silloin aivan alussa.

 

Oikein ihanaa keskikesän juhlaa, pitäkäähän järki päässä ja skumppa kylmässä!