mansikkajuustokakkusmoothie2.jpg

 

Juoksulenkin jälkeisen smoothien pitää olla vaaleanpunainen. Ai miksi? No koska vain tuo naisten urheluvaatteissa yleensä ylikäytetty väri* kuvastaa tänä keväänä uudelleen löytynyttä rakkauttani juoksemista kohtaan!

 

Tykkään juoksemisessa siitä, että voin saavuttaa koko ajan uusia tavoitteita, jos haluan, tai olla saavuttamatta ja vaan naatiskella lempeästä menosta, jos haluan. Tykkään, että juokseminen kasvattaa luonnetta ja epämukavuuden sietokykyäni: ei se aina tunnu niin kauhean kivalta, mutta silloin kun tuntuu, niin voi pojat, se tunne (= endorfiinihumala) on kyllä elämisen arvoinen!  

 

Juoksu ja tämä smoothie liittyvät toisiinsa miten? No siten että tämä on oiva urheilun jälkeinen välipala! Ainakin itseäni himottaa marjat ja hedelmät urheilun jälkeen, kun kroppa haluaa nopeasti imeytyvää hiilihydraattia. Raejuustosta ja maidosta (ja protskusta, jos haluat käyttää) saa proteiinia, joka vie kriittisimmän näläntunteen vähäksi aikaa. Kaurahiutaleet taas ovat mielestäni aina hyvä idea, ja niiden kuiduistahan vatsa tykkää. 

 

Tämän vaaleanpunaisen smoothien juustokakkuisuus syntyy kahden kovan yhdistelmästä: raejuustosta ja kaurahiutaleista. Mitä olisi juustokakku ilman pehmoista juusto-osiota tai rapsakan rasvaista, parhaimmillaan kauraisista kekseistä tehtyä kakkupohjaa? Tässä luomuksessa tosin juustokakun parhaat puolet on yhdistetty herkulliseksi juomaksi, jossa on myös vähän enemmän järkeä lenkin päätteeksi kuin palassa ehtaa juustokakkua.

 

Jos haluat superpaksun smoothien, vähennä nesteen määrää 1,5 desilitraan ja/tai käytä jogurttia maidon/veden sijaan. Jos maitotuotteet ovat iso no-no, olen käyttänyt samantyyppisiin smoothieseen myös pehmeää tofua (Jalotofulla on hyvää). Toinen varteenotettava vaihtoehto olisi kourallinen muutaman tunnin ajan liotettuja cashew-pähkinöitä, käytetäänhän niitä myös raakajuustokakkujen raaka-aineena. Maidon/jogurtin voi luonnollisesti aivan heittämällä korvata kasvipohjaisella versiolla ja protskun jättää pois tai korvata (hyvänmakuisella) kasviprotskulla. 

 

*Mikä siinä muuten on, että ihmiset jotka eivät suostuisi pitämään vaaleanpunaista muuten julkisesti päällään missään tilanteessa kiskovatkin pinkit vermeet yllensä kun on kyse urheilusta? Tarkoituksenani ei ole dissata ketään - teenhän näin itsekin! - mutta asia askarruttaa minua suuresti...