suklaakeksit.jpg

suklaakeksit2.jpg

 

Viime viikonloppuna olin tämän kesän viimeisellä piknikillä.

 

Meillä oli vilttiä, oli viltin alle pressua, oli riisipiirakkaa ja viinirypälettä ja pensasmustikkaa (tai siis piknik-seuralaisella oli, minä en ole ollut niin hyvin valmistautunut edes ylioppilaskirjoituksiin mennessäni). Ja sitten seuralainen kaivoi kassistaan Reese's Peanut butter cupseja. Silmät suurina siinä niitä sitten ihmeteltiin. Hyviä olivat, ai että olivatkin hyviä.

 

Mutta niin ovat nämä noista maapähkinävoitäytteisistä suklaaherkuista inspiraatiota saaneet keksitkin! Keksit itsessään ovat hämmentävän simppelit, itselläni raaka-aineet löytyivät pienen keittiöni kaapeista, joissa ei kyllä yhtäkään superihmejauhetta säilytetä, eli perusraaka-aineilla mennään. Kekseihin tulee ihan järkyttävä määrä tummaa kaakaojauhetta, joten ne maistuvat hyvin tummasuklaisille - vähennä määrää, mikäli vähempi happamuus riittää. Tosin ihanan kermainen maapähkinävoitäyte tasapainottaa kokonaisuutta upeasti!

 

Kahvi-keksijäätelön saat, kun pakastat kolme hyvin kypsää ruskeapilkkuista banaania viipaleina yön yli ja blendaat ne kermaiseksi kylmän kahvin kera (arviolta puolisen desiä). Sekoita joukkoon käsin murskattuja täytekeksiä ja nauti kaverin kanssa ihanan keksisestä, kahvisesta ja maapähkinävoisesta taivaasta.

 

Molemmat reseptit muokattu Healthy Happy Life -blogin reseptistä.

 

Leppoisaa lauantaita! Tämä on viimeinen reseptini täällä maku.fin puolella, ensi viikolla ja ensi kuussa (iik, se on jo syyskuu!) jatketaan uudenvanhan saitin puolella Bloggerissa. Linkki sinne tulossa tänne siis ensi tiistaina 1. syyskuuta! Haluan kiittää jälleen kerran Maku-tiimiä ja teitä lukijoita tästä vuodesta, onpas tämäkin vuosi ollut makoisa matka!