luumupiirakkasmoothie2.jpg

 

Olin innostunut, kun Liisa postasi tässä taannoin Instagrammissaan kuvan omenapiirakkasmoothiesta: kerrankin minulla oli johonkin reseptiin kaikki ainekset jo valmiina kaapissa (minulla on useimmiten lähes pelottavan tyhjä jääkaappi). Ajattelin tehdä smoothieta herkulliseksi välipalaksi, jos jaksaisin ahkeroida vielä pari tuntia. Siispä katse palkinnossa sain taas vähän aikaiseksi.

 

No, ihmisellä jolla on aina omenoita jääkaapissa ei nyt sitten kerrankin ollut niitä. Pah! En ollut valmis luovuttamaan vaan reteästi vaihdoin omenat luumuiksi. Ei se ole niin tarkkaa, ja onhan luumupiirakkakin hyvää?

 

Makeutta smoothie saa tuoretaateleista sekä piirakkamaisuutta kaurahiutaleista ja vaniljanmakuisesta proteiinijauheesta. Lempimausteeni, kaneli ja kardemumma, sopivat piirakkaan, ja siksi myös tähän. Ensimmäisellä kokeilulla käytin nesteenä vettä, mutta mantelimaito toi paljon maittavuutta ja ulottuvuutta makuun.

 

Lopputulos? Luumupiirakkamaisia makuja kauraisen välipalajuoman muodossa. Älä suutu, jos se ei maistu ihan samalle kuin Fanni & Kanelin ihana manteli-luumugalette. Hauskasti samanlainen makumaailma piirakan kanssa kuitenkin, ja luumupiirakkasmoothie nyt muutenkin kuulostaa kivemmalle kuin luumusmoothie. Ota tai jätä!