lovechockc.jpg

 

Olin Sugar Helsingin järjestämässä raakasuklaan ja teen maisteluillassa, jossa herkuteltiin Lovechockin ihanilla raakasuklailla. Raakasuklaan kaakaopapuja ei paahdeta, vaan ne jauhetaan alhaisissa lämpötiloissa, jolloin ravintoaineet - mm. kaakaon antioksidantit - säilyvät paremmin. Lovechockissa makeutukseen on käytetty kookoskukkasokeria, jolla on matala glykeeminen indeksi, joten sen vaikutus verensokerin heilahteluun on matalampi kuin valkoisella sokerilla. Raakasuklaalle tyypillistä on tummasuklainen ja kaakaomaisen (hyvällä tavalla) kitkerä maku, mutta useisiin Lovechockin suklaisiin on lisätty makeita sattumia, jotka tekevät niistä herkullisia myös miedomman ja makeamman suklaan ystäville. 

 

Ostan aika harvoin raakasuklaata, sillä sen valmistaminen itse on aika iisiä ja mukavaa puuhaa, mutta silloin kun ostan, on Lovechockin kirsikka-chili valintani. Siinä on täydellinen yhdistelmä tulista chiliä (rakastan mausteisuutta!), makeaa kirsikkaa ja tummaa raakasuklaata. Lovechockin suklaassa on mielestäni myös parempi koostumus kuin useimmissa raakasuklaissa, ja suklaapatukan koko (40 g) on myös hyvä pieneen herkutteluun. Yhtiön ekologinen ja sosiaalinen näkökulma on kunnioitettava: muovisen näköinen käärepaperi valmistetaan eukalyptuksesta ja on täysin biohajoavaa 90 päivässä. Suklaat tehdään käsityönä, johon on työllistetty henkisesti tai fyysisesti vammautuneita ihmisiä, ja ecuadorilaisille kaakaoviljelijöille maksetaan markkinahintaa parempaa korvausta.     

 

Nyt pääsin maistelemaan myös noita muita Lovechockin makuja, joita en aikaisemmin ollut kokeillut. Vaihtoehtojahan on paljon:

Manteli-viikuna

Goji-appelsiini

Raakakaakaonibsejä sisältävä perussuklaa

Ananas-inkamarja

Mulperimarja-vanilja

Kirsikka-chili

 

Uudeksi kakkossuosikiksi kirsikka-chilin jälkeen nousi goji-appelsiini, joka sopisi varsinkin joulusuklaaksi hyvin. Ainakin minulle appelsiinisuklaa on ehdoton joulun merkki, koska joskus pienenä Englannissa käydessäni joulun aikaan siellä syötiin sellaista appelsiinisuklaata, joka oli pakattu pallon muotoon ja suklaapalat oli tehty appelsiinilohkojen näköisiksi viiruineen kaikkineen!

 

Tuotteet saatu ilmaiseksi blogin kautta ilman velvollisuutta kirjoittaa niistä. Kuitenkin jos tutustut yrityksen tarinaan, ei varmaan ole vaikea ymmärtää, että tällaiselle yritykselle ja tuotteelle annan enemmän kuin mielelläni näkyvyyttä, jonka se on ansainnut!

 

Onko sinulla jokin suosikkiraakasuklaa? Oletko maistanut Lovechockin tuotteita?