ranskiksetmajoneesi.jpg

 

Viime lauantai oli maaginen päivä. Saattoikin olla, että jouduin viettämään suurimman osan päivästä neljän seinän sisällä ja vain ihastella kesäistä auringonpaistetta, mutta siitä huolimatta auringolla ja kesällä on jokin taianomainen vaikutus mielialaan. Olo on keveä ja huoleton ja tuntuu ettei meinaa housuissaan pysyä, kun elämä on niin ihanaa.

 

Kun viimein pääsin nautiskelemaan ilta-auringon säteistä ihan livenä, oli vaikeaa tulla enää takaisin sisälle. Siksipä päivällinen venyi myöhääään, ja kaupan kautta kurvattuani kotiutin hiilarihimoissani pienen pussukan perunoita, ja silmissäni kiilui vain yksi asia: lohkoperunoita, ja paljon! (Lautasen koosta johtuen tuossa kuvassa ei siis ole paljon. Santsikierroksia ei tarvitse laskea.)

 

Tämän postauksen merkittävin meriitti on tuo sitruunainen pähkinävoi-kookosdippi, joka maistuu minusta aika lailla majoneesimaiselta. Ohje on vähän suurpiirteinen, koska sitruunamehun ja kookosmaidon suhde pitää löytää itse. Niiden määrä riippuu siitä, miten kirpakkaa ja paksua dippiä haluat (itse tykkään super sitruunaisesta ja paksusta). Rasvainen maku pähkinävoista ja kookoksesta yhdistettynä sitruunan happamuuteen on aivan järisyttävä yhdistelmä! Aloitin kokeilut kookosmaito ja auringonkukansiemenvoi -yhdistelmällä mutta innostuttuani olen kokeillut kookoksen sijaan myös maitorahkaa ja auringonkukansiemenvoin korvaajaksi maapähkinävoita, ja kaikki viritelmät ovat olleet tähän mennessä menestystarinoita.

 

Lohkoperunoiden kaveriksi tein myös kikherneistä ja kaalista herkullisen patahässäkän. Kaikki muu tulee purkista paitsi sipulit ja kaalit, mikä ei nyt ehkä kuvasta ruokafilosofiaani parhaimmillaan, mutta joskus on KOVA NÄLKÄ ja oikeus oikoa. Hässäkkä maistui vielä paremmalta lämmitettynä seuraavana päivänä riisin kera, sillä maut ehtivät muhinoida yön yli jääkaapissa. Yleensähän padat vain paranevat päivien myötä!

 

Tällaiset lauantaiset mätöt, huonomminkin olisi voinut syödä.