lohifrittata.jpg

 

Tämä aamupala-/brunssiruoka on siitä erinomainen, että:

1) se ei kerrytä lainkaan tiskiä, lukuun ottamatta muffinivuokaa (ja jos käyttäisit folioisia tukevia muffinivuokia etkä peltiä, ei vuokaakaan tarvitsisi tiskata - huom. normaalit paperiset muffinivuoat EIVÄT käy tähän). Tämä sopii erityisesti sunnuntaiaamuun erinomaisesti, eritoten jos tykkäät kestiä ihmisiä lauantaisin ja sunnuntaiaamuna keittiön jokainen pinta on jo kuorrutettu astialla jos jonkinmoisella.

 

2) se valmistuu tosi vaivatta ja helposti ihan parista raaka-aineesta: tarvitset vain paketin viipaloitua kylmäsavulohta, pienen kennon kananmunia ja mustapippuria. Pinaatti/muu vihreä rehu koristeena on täysin vapaaehtoinen.

 

3) aikaakin menee vain vajaa puoli tuntia! Nimim. En pysty mihinkään ennen aamupalaa ja aamukahvia.

 

4) mielestäni nämä ovat oikein veikeän näköisiä ja kiva tarjottava sunnuntaibrunssilla, mutta sopivat myös arkiaamuihin. Jonkun hyvän leivän parina sinulla on jo tosi kiva ja ravitsemuksellisesti tasapainoinen aamiainen, joka pitää nälkää loitolla pienen ikuisuuden.

 

lohifrittatat3.jpg

 

Nämä eivät oikeastaan ole mitenkään oikeaoppiset frittatat, mutta mielestäni "lohifrittata" kuulostaa hieman paremmalta kuin "nooo tällaiset kananmunakupit joissa on lohta ympärillä". Kananmunat voisi myös rikkoa kulhoon ja sekoittaa niihin hieman (kuutta kananmunaa kohti n. 1/2 dl) maitoa tai kermaa, mutta kuka jaksaa heti sunnuntaiaamuna vaivautua moiseen vaivannäköön/tiskivuoren kerryttämiseen? Nämä olisivat varmasti myös maukkaita vaihtamalla kylmäsavulohen ilmakuivattuun kinkkuun.

 

Miellyttävää maanantaita!