kesäkurpitsa.jpg

 

Raaka, marinoitu ja aivan ohueksi juustohöylällä siipaloitu kesäkurpitsa on parempaa kuin miltä se kuulostaa. Etenkin jos inhoat raakaa kesäkurpitsaa, älä hätäile - niin minäkin inhoan! Mutta tämäpä ei olekaan raakaa per se (tiedän tämän yhden sanan latinaa ja se viittaa merkitykseen sinänsä, sellaisenaan, tai myös jopa New Yorkin parhaaksi tituulerattuun ravintolaan), vaan raakakypsytettyä, vähän niin kuin suola raakakypsentää graavilohen. 

 

Marinoituun kesäkurpitsaan tarvitset happoa! Se on tämä taika, joka pehmentää ja maustaa itsessään aivan täysin mauttoman kesäkurpitsan. Itse käytän joko valkoviinietikkaa tai sitruunanmehua. Kesäkurpitsa kannattaa myös siivuuttaa niin ohueksi kuin mahdollista, koska silloin siitä tulee kaikkein mehevintä ja herkullisinta. Paristakymmenestä minuutista muutamaan tuntiin marinointi käy mainiosti, tämä lisäke ei siis välttämättä kaipaa kovasti valmisteluja; tosin aamulla marinoitumaan laitettu kesäkurpitsa on yksi askel kohti nopeaa päivällisvalmistelua pitkän päivän jälkeen.

 

Tiedän, ettei nyt ole kesäkurpitsan hehkein satokausi, mutta kun näen kaupassa pieniä kiinteitä kesäkurpitsoja, joissa tiedän olevan minimaalisesti sitä epätoivottua siemenistä höttöä keskellä, en voi vastustaa. Satokausiajattelijat laittakoon tämän reseptin kuitenkin kesäksi talteen, koska ne ihanat pienet kesäkurpitsat kesällä ovat tähän käyttöön aivan parhaita.

 

P.S. Huomenna luvassa vähän viikonloppumaisempia herkkuja...