suklaa_lakritsijauhe_smoothie3.jpg

 

Tunnen aika monta tyyppiä (no okei, ainakin kaksi: itseni ja yhden toisen), jotka ovat ostaneet lakritsijuurijauhetta tasan yhtä reseptiä varten ja sen jälkeen auvoisasti unohtaneet sen olemassaolon. Paitsi, joka kerta keittiön maustekaappia siivotessa - mitä kyllä tässä taloudessa ei tapahdu turhan usein - se purkki lähtee melkein mäkeen, muttei sitten kuitenkaan, koska kyllä mää siitä vielä jotain keksin.

 

Nyt keksinkin. Aiemmin olen käyttänyt lakritsijuurijauhetta vain banaanijäden maustamiseen, mutta nyt suklaan ja lakritsan yhdistelmä alkoi houkutella. Etenkin jos tykkäät vahvasta, jopa hieman salmiakkimaisesta lakritsin mausta, lakritsijuurijauhetta kannattaa laittaa rohkeasti. Maku kaakaoon yhdistettynä on voimakas ja makeannälkää tyydyttävä.

 

Tykkään käyttää smoothiessa kahta hedelmää, banaania ja omenaa, ja molempia ehdottomasti pakastettuna yön yli. Pilkkominen kannattaa hoitaa jo ennen pakastusta, samaten omenan kuoriminen, jos siihen haluaa ryhtyä. Itse laitan iloisesti omenan kuorineen, milloin toki luomuomena olisi parempi vaihtoehto. Avokado tekee rakenteesta samenttisen ja mausta täyteläisemmän; jogurtti luo pehmeyttä. Maidon ja jogurtin voisin kuvitella korvaavani pienellä purkillisella kookosmaitoa, ei varmasti huono setti olisi sekään.

suklaa_lakritsijauhe_smoothie4.jpg

 

P.S. Muita vinkkejä tyhjentää se lakritsijuurijauhepurkki otetaan mielellään vastaan!