puolukkapannarit7.jpg

 

Pannarisunnuntait ovat elämän sokeri ja suola.

 

Viikonloppuisin syön pannareita aamupalaksi. Yhdistelmä pannari + kahvi on maaginen, ja viikonloppuisin on aikaa. On aikaa miettiä mitä söisi. On aikaa laittaa laittaa taustamusiikkia ja jammailla, jos siltä tuntuu (ja siltähän tuntuu, aina). Aikaa miettiä ottaisiko pannareiden kanssa mantelivoita tai suklaa-hasselpähkinävoita. Nämä elämän vaikeat valinnat...

 

Näihin pannareihin ei tule banaania, vaikka tykkäänkin enemmän koostumuksesta silloin kuin banaania on messissä. (Nyt banaania oli vain pakkasessa smoothien valmistusta varten, joten jouduin tyytymään proteiinijauheeseen maun tuojana.) Käytin täysjyväistä spelttijauhoa, mutta kaurahiutaleista itse blendattu kaurajauho ajaa myös asian.

 

Lettuset kannattaa pitää pieninä, jotta kääntäminen on helpompaa. Taikinan pannulle lusikoinnin jälkeen tiputtele muutamia puolukoita (tai mustikoita) jokaiselle pannarille, anna paistua kunnes taikina pinnassa kuplii ja käännä varovaisesti. Älä anna pannun hehkua liian kuumalla, etteivät puolukat pala - keskilämpö ja pieni annos malttia takaavat onnistuneen lopputuloksen.

 

puolukkapannarit9.jpg

 

Sain pari purkkia noita hehkutettuja Renée Voltairen luomulaatuisia pähkinävoita merkkipäivälahjaksi tässä taannoin. Vaaleanpunainen purkki on mantelivoi ja sininen appelsiininen suklaa-hasselpähkinävoi (= hienostuneempi Nutella). Purkit ovat älyttömän kauniita, ja etenkin mantelivoi on tosi hyvää. En ole ylin appelsiinin ja suklaan yhdistelmän ystävä, joten tuo hasselpähkinävoipurnukka on vielä paljon täydempi kuin manteliversio. Hasselpähkinävoi on myös vähän turhan makeaa omaan makuuni, pelkästään ripauksella suolaa maustettu mantelivoi taas on aika nappiosuma.

 

Hyvää pannaria.. ei kun sunnuntaita!