kesäkurpitsapasta2.jpg

 

Suhtautumiseni kesäkurpitsaan on reilussa viidessätoista vuodessa tehnyt täyskäännöksen. Lapsuuden intohimoisesta kesäkurpitsavihasta, joka johti muun muassa raakojen kesäkurpitsapalojen lattialle piilottamiseen päiväkodissa (kaikkea oli pakko maistaa ja kaikki piti syödä lautaselta, #lapsuudentraumat), on ollut pitkä matka tähän pisteeseen, jossa raaka hapossa ja öljyssä marinoitu kesäkurpitsa on suursuosikkini, puhumattakaan sitten grillatusta kesäkurpitsasta, kesäkurpitsaranskiksista tai pannulla aivan pehmeäksi ja makeaksi haudutetusta kesäkurpitsasta. 

 

Tässä pastaruoassa monta suosikkiani on lykätty yhteen: ikirakkauteni kikherneet, ihanat pikkuruiset kiinteämaltoiset kesä-kesäkurpitsat (ne talvi-kesäkurpitsat eivät vertaa kesä-kesäkurpitsojen kanssa...) sekä kookosmaito, joka toimii ihanasti yhteen paljon makua itseensä keräävien kesäkurpitsojen kanssa.

 

kesäkurpitsapasta4.jpg

 

Sain PR-toimisto Sugar Helsinkistä blogin kautta kokeiltavaksi Clearspringin gluteenitonta luomulaatuista leveää pastaa, joka valmistuu 10 minuutissa liottamalla kuumassa vedessä. Toisin kuin useat gluteenittomat pastat, tämä on 100-prosenttista täysjyvää! Ainesosina on käytetty vain riisijauhoa, vettä ja suolaa. Vaikka tällainen jalostaminen jakaa mielipiteitä ja toisten mielestä riisi kannattaa syödä riisinä, ovat nämä mielestäni oiva tuote gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ja keliaakikoille. Sitä paitsi itse tykkään kauheasti kokeilla erilaisia perinteisestä poikkeavia tuotteita, vaikken keliaakikko olekaan.

 

Annoin pastan liota noin 12 minuuttia juuri keitetyssä vedessä, jolloin siitä tuli sopivan pureskeltavaa, muttei liian napakkaa. Tykkään eniten juuri pappardellemaisesta (eli leveästä) pastasta, koska niitä on jotenkin kivempi kieputella haarukan ympärille kuin vaikkapa spagettia. Maku ei ollut kovin voimakas, mutta eihän se normaalissakaan pastassa ole, ja kastikkeen imeydyttyä pastaan se maistui oikein kivalle.

 

kesäkurpitsapasta3.jpg

 

Tämä ateria on muuten hyvä esimerkiksi vegaaneille, sillä riisi ja pavut yhdessä ovat lihan kaltaisesti ns. complete protein, eli sisältävät kaikkia ravinnosta tarvittavia aminohappoja. Kun soppaan lisätään vielä vähän hyviä rasvoja sisältäviä auringonkukansiemeniä, on koossa jo aika ravitseva setti. Itse nautin tästä ateriasta aurinkoisen tunnin pyörälenkin jälkeen, minkä jälkeen vatsa kurni ja pieni urheilun jälkeinen pastanhimo (hiilarit nam) oli ehdottomasti nostanut päätään. Kaikkein parasta oli se, että ateria oli jo pöydässä 20 minuutissa, minkä aikana ehdin myös venytellä, käydä suihkussa ja vaihtaa puhtaat vaatteet. Sellainen ihan pieni multitasking päällä siis...

 

Ihanaa helteistä perjantaita ja viikonloppua!