lohisalaatti.jpg

lohisalaatti2.jpg

 

Hassua, miten kesä on täällä taas! Vaikka viime viikonloppuna sai vielä vetää (useampaa) takkia päälleen marjametsään (ainakin vähän pohjoisemmissa maisemissa), niin nyt niitä on sitten saanut ihan urakalla kiskoa pois päältään. Mutta en valita...

 

Viikonloppuna meillä grillattiin viimeistä kertaa tänä kesänä. Grillattu lohi on vasta tänä kesänä löytämämme herkku, vaikka kalan ystäviä muuten olemmekin. Lohen maku paranee ehdottomasti grillin savuisuudesta! Sen kanssa tarjottiin grillissä makeaksi poltettua suippopaprikaa sekä lähimetsästä kipaisemiani metsävattuja. Nämä kaikki punaisen sävyt näyttävät niin nätiltä vasten vihreää pinaattipetiä! Salaatin kruunaa voissa paistetut hampaissa rapsahtavat ruisleipäkrutongit. En voi suositella mitään muuta rasvaa kuin voita: maku eikä rakenne ole läheskään sama.

 

Tämä salaatti rakennettiin jäähtyneistä raaka-aineista, mutta voit käyttää myös lämmintä lohta ja paprikaa. Jos grilliä ei ole käytössäsi, voit myös paistaa lohen uunissa kypsäksi ja polttaa paprikan mustaksi samaten uunissa.

 

Lohisalaatille sopii oliiviöljystä, sitruunanmehusta, hunajasta, suolasta ja pippurista oman maun mukaan sekoitettu kastike. Itse laitan sitruunanmehua suunnilleen puolet öljyn määrästä, koska olen niin hapan tyyppi, ja ihan vähän vain hunajaa pyöristämään makua. (Tuore punainen chili käy myös kivasti hienoksi hakattuna.)