Kesäkurpitsat = halpaa saippuaa tällä hetkellä.

 

 

Kesäkurpitsoja saa tähän aikaan kesästä hulluihin hintoihin. Puolitoista euroa kilo siellä, kaksi euroa täällä, kokonaisen YHDEN EURON KILO jossain muualla. Minulla on paha tapa rohmuta tuoreita kasviksia jopa yli oman tarpeeni, kun ne ovat hyvässä tarjouksessa. Siispä päädyin kantamaan kotiin kolme isoa kesäkurpitsaa, sillä kuka nyt voisi vastustaa säkillistä kesäkurpitsaa reilun euron hintaan?

 

Dippasin tikuiksi leikkaamani kesäkurpitsat kananmunassa ja kierittelin osan ruususuolalla ja mustapippurilla maustetussa pellavansiemenrouheessa, osan taas kaurahiutaleiden ja chiasiementen seoksessa. Kaurahiutaleet tarttuivat vähän huonosti, mutta pellavansiemenet hyppäsivät kyytiin paljon kiltimmin. Levitin ranskikset pellille leivinpaperin päälle ja paistoin niitä noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

 

Pellavansiemenillä kuorrutetuista ranskiksista tuli päältä ihanan rapeita, sisältä taas jännän makeita ja pehmoisia. Kaurahiutale-chiaranskikset eivät rapeutuneet aivan niin hyvin, mutta olivat herkullisia nekin. Ranskiksista ei tule kuitenkaan niin jämäköitä, että dippaaminen käsin onnistuisi, mutta haarukoin ranskikset suuhun tomaattikastikkeen kera, ja elämys oli herkullinen siitä huolimatta.