kesäkurpitsa-hernepyörykät.jpg

 

Herne on oiva kotimainen kasvisproteiinin lähde, jota monet eivät ehkä tule käyttäneeksi samassa mittakaavassa kuin papuja. Itsekään en ole oikein mieltänyt herneitä samalla tapaa proteiinin lähteeksi kuin papuja, jotka monesti toimittavat tuota virkaa lautasellani. Näissä pyöryköissä on oikeastaan yhdessä paketissa koko ravintoympyrä, sillä kaurahiutaleet tarjoavat kivasti kuitua, rypsiöjy hyviä rasvahappoja ja yhden kesäkurpitsankin sain (taas kerran) ämpättyä mukaan.

 

Pyörykät maistuvat kivasti herneelle, jonka makeutta ripaus ruokosokeria korostaa. Näitä mausteisia kasvispyöryköitä nautin sekä tortillan välissä että sellaisenaan salaatin ja jogurttikastikkeen kanssa.

 

omenapiirakka.jpg

 

Myssyfarmi otti minuun yhteyttä blogini kautta ja ilahdutti minua lähettämällä paketin, jossa oli luomurypsiöjyä, hernerouhetta ja kokonaisia kuivattuja herneitä. Pyörykkäresepti onkin muokattu pussin kyljessä olleista kasvispihveistä. Hernerouhetta ja rypsiöljyä ehdin jo kokeilla näiden pyöryköiden lisäksi gluteenittomiin ja kananmunattomiin omenatarteletteihin, joiden jatkoon menoa vielä vähän arvon (herne makeassa herkussa on jännä maku!). Monikäyttöisiä nuo kotimaiset tuotteet, herne ja rypsiöljy!