Seuraa tietovisakysymys: kumpi kuvassa olevista upeista pannarikokeiluista on ruokabloggaajan käsialaa?

 

pannarit222.jpg

 

Tämä oli tietysti kompa. Nehän ovat molemmat syntyneet ihkaomassa keittiössäni. Tuo vasemmanpuoleinen vastaa ehkä enemmän sitä, mitä ruokablogeissa näytetään, ja tuo oikeanpuolimmainen sitä, mitä myös joskus kulisseissa tapahtuu... maistuisiko sinulle nuo pohjasta pannuun kiinni palaneet ja raa'aksi kokkeliksi käännellyt pannarit? Onneksi ei tarvitse, sillä  kauniimman kuvan helpot ja hyvät korvapuustipannarit löytyvät täältä ja ovat avain täydelliseen sunnuntaiaamiaiseen.

 

Koska pannarit ovat suosikkiruokani polttaa, tässä seuraa lisää viihdettä teille näistä Instagrammissakin jo julkaistuista kaunokaisista:

 

pannariyt.png

 

Kyllä, paljon tuon mustemmaksi ja rapsakammiksi ei pannareita saa poltettua. Multitasking ylipäänsä ei vaan toimi keittiössä, joten parit koodausflow'n takia poltetut pannarit olivat ihan odotettu seuraus. 

 

kakut.jpg

 

Eräänä lauantaina kokeilin ensimmäistä kertaa suklaafondantia ja karamellisoituja saksanpähkinöitä jälkiruoaksi. Perusreseptillä onnistuttuani olin itsevarma ja innostunut, että tästähän saa tehtyä vaikka miten kivan jälkiruoan myös "puhtaammista" raaka-aineista, ilman voita ja vehnäjauhoja siis. Siitä tulikin lopulta varsinaisen herkullinen uunitettu suklaavanukas, kuten oikeanpuolimmainen kuva näyttää. Fondantin kumottuani sitä suklaataikinaa oli siis aivan pitkin keittiötä. Jotenkin sen katastrofin jälkeen jätin fondantin muodonmuutoksen vielä hyllylle...

 

Lisäksi minulta on aina laastarit loppu kotoa, sillä leikkaan, raastan tai poltan sormeni vähintään kerran viikossa. Hyvä että edelliset haaverit ehtii parantua ennen uusia. Tälläkin hetkellä oikeassa käsivarressani komeilee parin senttimetrin kupliva palovamma, jonka sain kun poltin uunin yläkarmiin ottaessani ruokaa uunista.

 

collage123.jpg

 

Useammin kuin kerran olen saanut kuulla, että joku ystäväni on kokeillut jotain reseptiä, mutta heti perään he yleensä toteavat "ei siitä tullut kyllä yhtä kaunis kuin kuvassa". No, todellisuudessahan ruokablogeihin päätyvät kuvat käyvät läpi kriittisen valikointiprosessin: onko ruoka tarpeeksi hyvin onnistunut, saako sen aseteltua kauniisti, näyttääkö se hyvältä kuvissa, saako ruoan stailattua hyvännäköiseksi, oliko tarpeeksi valoa valokuvata ruoka, sattuiko kuvista tulemaan hyviä ja saiko kuvat käsitelty vielä niin, että ruoka on varmasti kuvissa parhaimmillaan.

 

Erityisesti jenkkiruokabloggaajat tekevät reseptien kehittämistä, ruokien valmistamista ja kuvaamista kokopäivätyökseen, joten ei ole ihmekään jos lusikan kulma kuvassa on täysin optimaalinen niin, ettei se varjosta itse päätähteä, ruoka-annosta, ja jos nonparellit on aseteltu täydellisesti leivonnaisen ympärille. Jopa tällaiset harrastelijat miettivät näitä asioita, vaikkeivat kokkaus- tai kuvaustaidot, varusteista puhumattakaan, olisikaan kummoiset.

 

Tämän postauksen pointti? Toivon että nautit tästä postauksesta, sillä itse ainakin nauroin noille kuville vieläkin. Ehkä syvällisempänä opetuksena voisin todeta, että keittiömokia sattuu meistä kaikille, ja niihin on hyvä suhtautua sopivalla huumorilla. Etenkin, jos vieraat riisuvat jo kenkiään eteisessä kun huomaat polttaneesi pääruoan (vaikkei ollut tarkoitus, kuten porkkanaranskiksissa)... epätäydellisyys on aivan kauhean samaistuttavaa ja kaunista, ja kyllä aina ruokaa jostain saa pöytään järjestettyä. Se, että keittiössä on kivaa, on kaikkein tärkeintä!

 

Rentouttavaa sunnuntaita! Jaa toki parhaat keittiömokasi kanssani, sillä minä muun muassa yhden synttärikakun parvekkeen lattialle alassuin pudottaneena en ole mikään ketään tuomitsemaan kokkailumokistaan...

 

P.S. Osa 2 tulee sitten, kun pääsen taas mokaamaan lisää ja muistan ikuistaa nämä tilanteet!