ieni ylläri heti alkuun: katselet juuri kaurapuuroa. 

Ja ei, en tarkoita sitä aamupalakulhollista, joka edessäsi saattaa livenä nököttää näppiksen ja kahvikupin välissä, jos aamutorkkusi meni vähän pitkäksi. Vaan tarkoitan tietokoneen ruudulla kököttävää pannarikasaa. Se on oikeasti kaurapuuroa.Nimittäin leivinjauhetta ja maitoa lukuunottamatta olen näistä tismalleen samoista raaka-aineista keittänyt sangen mehevää, ihanan kuohkeaa (kiitos puuron joukkoon kiehumisen loppuvaiheessa hämmennettävien valkuaisten) puuroa. Valkuaispuurosta onkin tullut lempparini, johon olen jumittanut hyväksi toviksi, eikä ihme - tuo mahtavakoostumuksinen herkku valmistuu sukkelasti ja pitää nälän loitolla viisi kolmekymmentä starttaavan aamulenkinkin mukaanlukien. 

Nämä pannarit saavat taas haaveilemaan makeammasta elämästä. Ei sillä, että olisin kyllästynyt viimeaikaiseen aamulenkki + aamupuuro -rituaaliini, mutta viikonlopun kunniaksi kuulin pannareiden kutsun. Ehkä minusta on vain tullut niin yksinkertainen, ettei kaiken tarvitse olla maailman parasta. Joskus ihan hyvä voi olla juuri se, mitä kaipaa.   Ennen kuutta aamulla on muuten ainoa aika päivästä, jolloin ei ole aivan karsea hiki. Bonuksena lenkkiä värittävät kauniit kesäaamut sekä ystävämme metsän eläimet, joista olen viikon sisällä bongannut joutsenpariskunnan harmaine tenavineen, metson, koppelon tai teeren (kuka näitä metsäkanalintuja oikeasti toisistaan tunnistaa!?), muutamia pupujusseja sekä röyhkeän valkopäähanhilauman, joka otti biitsillä aamutuimaan arskaa punanahkaisen lomalaiskansan sijaan.Aamut ovat ihmeellisiä, suosittelen avartamaan perspektiiviäsi ja pomppaamaan sängyssä edes joskus kukonlaukun aikaan. Saatat yllättyä, miten erilaiselta maailma näyttää, kun muut nukkuvat.Sellaiselta herkältä. Ja hieman liian hiljaiselta.   Voin myös vakuuttaa, että ruoka kuin ruoka maistuu aivan taivaalliselta pienenkin aamureippailun jälkeen! 

 Nämä ovat enemmän sellaiset askeettisen elämän hyvin vähäsokeriset pannarit. Yltäkylläisemmän pannarielämyksen haluavalle suosittelen browniepannareita, omenapiirakkapannareita tai hyvin ajankohtaisia mustikka-juustokakkupannareita!