smoothie3.jpg 

Maanantaiaamu kello 6.37. Poimin itseni ylös sängystä ja yritän saada aivoni heräämään ajatukseen, että tässä nyt todella olisi noustava. Ei jaksaisi edes keittää kahvia, sen verran arkiaamu painaa viikonlopun laiskistuttamia niveliäni.

 

Vähän olisi kiirekin, ei ole aikaa jäädä arpomaan. Kello naksahtaa sopivasti kymmentä vaille seitsemään: hiljaisuus on  melkein ohi, ja voi alkaa mökätä sielunsa kyllyydestä. (Vaikka kyllä ne naapuritkin kokevat tarpeelliseksi huudattaa ganstaräppiä joka sunnuntai vielä reippaasti yhdentoista jälkeenkin, joten koen hyväksi psyykkeelleni tehdä maapähkinävoita seitsemältä sunnuntaiaamuisin. Mutta se on jo toinen tarina, nyt puhutaan maanantaista.)

 

Olen kokenut inkiväärivalaistuksen ja haluaisin siksi laittaa sitä kaikkialle. Etenkin makeiden herkkujen kipakoittajana ja smoothieviritelmissä sen tulinen maku on omiaan kehystämään makeutta tai vaikkapa raikkautta. Siksi tässäkin smoothiessa on kaiken muun vähän kaiken lisäksi myös hippunen tuoretta inkivääriä. Jos se ei ole sinun juttusi, voit jättää sen pois, mutta siinä tapauksessa pidä edes kahvi. Tiedättehän:

 

 

Fool me once, shame on you,

fool me twice, shame on me.

 

 

Vähän sanontaa soveltaen sitä voisi siis tulkita näin: tässä pirtelössä on niin paljon kaikkea, että voit jonkun komponentin (esim. maapähkinävoin tai kaakaojauheen tai proteiinijauheen tai maitorahkan tai inkiväärin) jättää huoletta pois - mutta jos jätät kaksi raaka-ainetta veke, en voi taata lopputuloksen onnistumista.

 

Ja lisäksi, itse en ainakaan luopuisi kahvista. Miten sitä muuten ihminen nousee sängystä?

 

Vastaan kommentteihin mahdollisimman pian! Tekniset ongelmat ovat pidätelleet intoani, anteeksi... Edelliseen postaukseen sateli yli 50 kommenttia, mikä on aivan totaalisen mahtavaa ja siksi vastaankin mitä pikimmiten. 

 

Ne edellisen postauksen ostokset maksoivat sentilleen viisi euroa. Ei pyöristyksen kanssa, vaan aivan tismalleen viisi. Siksi tällaisen "hupaisan" postauksen halusin tehdä - välillä on kiva testailla uusia erilaisia postaustyyppejä, vaikka ne olisivatkin vähän hassuja...