Joululahjajuttusarjan viimeisessä osassa taataan makea suu myös ensi vuodeksi, sillä kalliimmat raaka-aineet ovat oiva, hyödyllinen ja pitkään ilahduttava lahjaidea.

 

Toki vehnäjauhopussikin voi olla suurleipurin mieleen, mutta ennemminkin tarkoitan erikoisempia ja siksi kilohinnaltaan aika ronskeja raaka-aineita, joita perinteisestä sokeri-vehnäjauho-voi-leivonnasta poikkeavassa ruoanlaitossa käytetään. Myös jouluisen herkkukorin voi koostaa tavanomaisesta kahvi-suklaa-linjasta innovatiivisemmille poluille loikaten.  

 

raakasuklaakakku4.jpg

 

3. Raaka-aineet ja herkut

Monet etenkin raakaleivontaan käytettävät raaka-aineet ovat tyyriitä: esimerkiksi yllä olevassa kakussa ei lämpimän veden lisäksi esiinny ainuttakaan ainesosaa, jonka kilohinta olisi alle 20 euroa. Siksipä joulu on hyvä hetki täyttää kaapit tai pyytää pukilta lahjakorttia johonkin erikoiselintarvikkeita myyvään kauppaan, kuten Ruohonjuureen tai Punnitse & Säästään.

 

Raakaleivonnan kulmakivet kookosöljy, kaakaovoi, pähkinät ja raakakaakaojauhe ovat kaikki raaka-aineita, jotka säilyvät hyvin eivätkä mene miksikään kuusen alla, toisin kuin jääkaapissa paremmin viihtyvät tuoretaatelit.     

 

Lahjakortti on logistisista syistä erinomainen vaihtoehto, mutta itse koottu herkkupaketti on persoonallisempi ja huokuu lahjanantajan vaivannäköä. Suklaa ja kahvi ovat herkullinen ydin herkkukorille, johon mahtuu paljon muutakin:

 

* erilaisia raakapatukoita (Nak'din Pecan Pie, Cashew Cookie ja Cocoa Mint ovat suosikkejani, löytyy Punnitse & Säästästä)

* kaunis lasipurkillinen itsetehtyä mysliä

* itse kerätty valikoima niitä kaikkein herkullisimpia kuivahedelmiä, kuivattuja marjoja, jogurtti- ja suklaarusinoita sekä pähkinöitä kivasti rapisevaan kinkunpaistopussiin pakettuna ja kauniilla ruutukuvioisella joulunauhalla solmittuna

* raakasuklaata (Lovechock on hyvää)

* purkki itsetehtyä raakaa mantelivoita tai paahdettua mantelivoita

* hyvää teetä (jouluksi jotain mausteista, jossa on kardemummaa ja/tai lakritsinjuurta, jotka auttavat makeannälkään; tykkään Clipperin ja Pukkan teestä)

* itsetehtyjä raakaleivonnaisia (jos lahjan saa kohtuullisessa ajassa jääkaappiin!): omenakookosraakalaisia, raakatryffeleitä tai raakabrownieta

raaka-aineet.jpg

 

Hauskaa joulukuun ensimmäistä, herkullista joulunodotusta ja paljon kärsivällisyyttä joululahjojen metsästykseen!