2. Monitoimikone

Tervetuloa joululahjapostaussarjan toiseen osaan! Jos joulupukillasi on taskut täynnä, on joulun aika mahtava hetki saada täydennystä jo ennestäänkin ruuhkaisille keittiön tasoille kodinkoneiden muodossa. Tämä postaus on täsmävinkki alla olevaa Kenwood Multipro FPM250 750W -monitoimikonetta koskien, sillä olen kokenut sen niin hyväksi, että käytän sitä arviolta 70 prosentissa kaikista resepteistäni.

 

monitoimikone.jpg

 

Minulla on ollut Kenwoodin kyseinen masiini nyt puoli vuotta päivittäisessä käytössä, eikä ihastukseni sitä kohtaan ole hiipunut - päin vastoin, en voisi enää kuvitella paluuta aikoihin, jolloin tein maapähkinävoita ja mantelivoita sauvasekoittimella... #truestory

 

Koneessa on kaksi moottoriosasta irrotettavaa eri kannua: korkeampi pieniteräinen smoothieden valmistukseen ja soseutukseen tarkoitettu kannu sekä isolla irrotettavalla terällä varustettu hienontamiseen soveltuva kannu. Edellistä käytän harva se päivä smoothieden valmistukseen, ja jälkimmäisellä pähkinävoiden lisäksi valmistan banaanijätskiä sekä protein fluffia.

 

Koneessa on riittävästi poveria niin jäisten marjojen kuin raakojen pähkinöiden hienontamiseen. Samaten raakakakkutaikinat teen isolla kannulla, mutta niiden kohdalla tulos voisi olla hieman sileämpikin. Tosin harva kone pystyy tahmeat taatelit ja kovat pähkinät hienontamaan kerralla, joten todennäköisesti vika on kokissa ja pähkinät kannattaisi hienontaa erikseen? Who knows.

 

Itse ostin koneen Prismasta ja maksoin siitä noin satasen. Blendereiden kuningatar, kulttiklassikko Vitamix on varmasti elämää suurempi (tai sileämpi) blendauskokemus, mutta tämän ruokaharrastelijan tarpeisiin Kenwood on ollut erinomainen, ja 600 euron Vitamixille en ole kokenut toistaiseksi tarvetta. Edellä mainitsemieni ominaisuuksien lisäksi koneen mukana tulee ties mitä tilpehööriä, mutta niistä en osaa sanoa tarkemmin, kun en ole itse koskaan käyttänyt.

 

Haluan vielä täsmentää: tämä ei ole maksettu mainos, vaan kone on hankittu ihan omilla roposillani.