kanasalaatti.jpg

 

Väriä elämään: sarjamme "paahdetut kasvikset ovat parasta mitä ihminen voi kevättalvella syödä" saa jatkoa!

 

Tässä osassa uunissa ohuenohuina siivuina paahdetut punajuurilastut paritetaan baby-pinaatin, päärynän, inkivääribroilerin, keltaisten rusinoiden ja cashew-pähkinöiden kanssa värikkääksi salaatiksi. Joku juustonystävä voisi haluta lisätä annokseen pienen palan jotain hyvää vuohenjuustoa, tai muutaman vuolaisun suolakiteistä parmesania, sillä sekä punajuuri, päärynä että keltaiset rusinat toimivat makeudessaan suolaisen juuston kumppanina. (Siinä tapauksessa kannattaa harkita suolan määrää muissa komponenteissa, ettei ihan suolapalaksi muutu.)

 

kanasalaatti3.jpg

 

Broilerin paistoin kypsäksi, minkä jälkeen lisäsin sekaan sitruunanruohotahnaa ja parin sentin palan pieneksi silvittyä tuoretta inkivääriä. Broilerin maku on itsessään aika mieto mutta tunkkainen, joten tuollainen raikas sitruunainen ja inkivääristä potkua saava säväys tuo kivasti uutta väriä olematta kuitenkaan liian dominoiva salaatissa, missä on paljon muitakin makuja kannattelemassa kokonaisuutta.

 

Keltaiset rusinat olivat minusta ihan kymppi pari broilerin kanssa ja kiva piristys salaatin kokonaisilmeeseen, mutta jos niitä on vaikea löytää, voisi pieneksi leikatut kuivatun viikunan palaset sopia myös, tai mikä tahansa muu kuivattu marja tai hedelmä.

 

Lasi kuivaa mutta hedelmäistä Rieslingiä toimisi tämän kanssa viikonloppulounaalla. Miksei myös maanantain kunniaksi voisi joskus kutsua kavereita päivällissalaatille ja juhlia uutta alkavaa viikkoa kera lasillisen? Kesää kohti mennään, joten on taas luvallista harrastaa elämistä myös muulloin kuin viikonloppuna!