Tunnustus: olen koukussa parsakaaliin.

Varoitus: kohta olet sinäkin.

 

parsakaali2.jpg

 

Minulla ei ole kauniita kuvia suostuttelemaan sinua parsakaalin ystäväksi. Jos totta puhutaan, paahdetusta parsakaalista kera lonkeromaisten punasipulirenkaiden on mahdoton ottaa sellaisia houkuttelevia räpsäyksiä kuin suklaakakusta.

 

Pystyn siis vain sanoin sen kertomaan. Vakuutan, että vaikket pitäisikään keitetystä tai raa'asta parsakaalista, saatat tykätä tästä herkusta. Nimittäin keitetty ja raaka parsakaali ovat aivan eri maata ja merta kuin tämä ihana paahdettu parsakaali.

 

Paahdettuna parsakaalista tulee mielenkiintoisella tavalla makeaa. Karamellisoitunutta. Vielä kun soppaan lisätään punasipulia, joka on makeudestaan kuulu, ja tippa tai muutama kantistasi riippuen Tabascoa takaamaan pieni takapotku, makuelämys on aika lailla siinä. Ei kun halki, poikki ja ääntä kohti.

 

Nimittäin elämän pienet ihmeet ovat taas läsnä, kun jostain niin jo raakana herkullisesta kasviksesta kuin parsakaali saa vielä jotain maukkaampaa. 

 

Tämä on ollut ehdoton lempireseptini viime aikoina, eikä tämä sisällä edes banaania, kaurahiutaleita, maapähkinävoita, pähkinöitä, suklaata eikä papuja. Elämme mielenkiintoisia aikoja...