hymy2.jpg

 

Maanantaina oli melkoinen joulukuinen syysmyrsky, joten mikäs sen parempaa, kun istahtaa raakakakkusten ääreen ihanaan Hymyyn? Etenkin, kun en ollut koskaan piipahtanut kyseisessä raw food caféssa aikaisemmin - enkä kyllä ymmärrä, miksen ollut!

 

Onneksi tuo virhe on nyt korjattu. Tuomaan joulumarkkinoilta oli hyvä piipahtaa pienelle poikkikadulle, Katariinan-sellaiselle, jolla Hymy piilottelee. Itse söin tuon ensimmäisessä kuvassa komeilevan sitruuna-vadelma-minikakun, joka oli täydellisen kokoinen pieneen kakunnälkään ja sopivan raikas tuollaiseksi hyvin pähkinäintensiiviseksi kakuksi. Kupissa höyrysi kuuma pakurihauduke, joka oli hyvää - sitäkään en ollut aiemmin maistanut. Maku oli jokseenkin teemäinen, hieman Earl Grey ehkä tuli mieleen. Happamuudessaan se sopi nätisti kakun kumppaniksi.

 

hymy.jpg

 

Kahviseuralaiseni söi tuollaisen suklaakakun, joka oli N-I-I-N ihanan täyteläinen ja suklainen, että vähän olisin halunnut kivuta hänenkin lautaselleen sitä pienen haarukallisen maistettuani... suklaisen pohjan päällä oli kermainen mousse ja täyteläinen, pehmeä suklaaganachekerros. Kaiken kruunasi raikas vadelmasydän.

 

Tuo suklaakakku oli muuten pähkinätön, joten kerrankin myös allergikot pääsevät nauttimaan raakakakuista!

 

Ystäväni joi myös tuollaisen kauniin cappuccinon, jonka voi saada luomu-, manteli- kuin raakamaitoonkin tehtynä.

 

hymy4.jpg

 

Tämän hehkutuksen jälkeen on varmaan turha mainita, että aion käydä toistekin? Mitä pikimmin, sen parempi! Nimittäin kaikki kauniit suolaiset herkut kuin piparipallerot, suklaaraakamacaronit kuin ihanan näköiset raakapähkinäbrowniet jäivät vielä maistelematta...

 

Mikä herkku on lempparisi Hymyssä? Mistä muualta saa hyviä raakaherkkuja?