linssitahnaa.jpg

 

Great minds think alike, ajattelin kun luin Liisan ylistyksen tahnoista. Olen itsekin hummusmaisten paputahnojen suurkuluttaja, tosin en usko minulla olevan oikeutta nimittää niitä kikhernepohjaisuudestana huolimatta hummukseksi, sillä en käytä niissä tahinia. Minun ja tahini tiet erosivat muutama vuosi sitten sangen ikävän vatsataudin yhteydessä... ei siitä sen enempää kuitenkaan.

 

Sittemmin olen löytänyt linssitahnat, ja uskonkin niistä tulevan uusi hitti ruokapöytääni! Linssit ovat papujen tapaan täyttäviä ja herkullisia, mutta mikä parasta, satsin punaisia linssejä kiehauttaa valmiiksi kymmenessä minuutissa, kun taas kikherneiden keittorupeama vaatii yön yli liottamisen ja puolentoista tunnin keittosession... toki purkkipavut pelastavat aina silloin tällöin, mutta luonto kiittää jos suosit kuivia papuja ja linssejä ja keität ne itse. Lisäksi voit olla varma, että pavut ovat tarpeeksi huolella huuhdeltu ja keitetty, jolloin ne ovat vatsaystävällisempiä.

 

Kiitos, taidan kallistua helppojen linssien kannalle. Tämä tahna on oikeaa pikaruokaa, vaikka linssit valmistaisi itse aivan alusta asti itse. Tykkään hirveästi tomaattipyreestä papu- ja linssitahnoissa, minkä lisäksi laitan aina paljon valkosipulia, vähän liikaa chiliä ja paljon tuoreita yrttejä. Tällä kertaa käytin rucolaa, koska sitä oli nahistunut ruukun loppu jääkaapissa, mutta myös basilika, korianteri, persilja tai miksei vaikka pinaattikin tai vuonankaali sopivat aivan yhtä lailla.

 

Parhaat dippikasvikset linssi- tai paputahnan kanssa ovat mielestäni porkkana, kukkakaali, parsakaali, kurkku ja - uusin löytö dippivihannesosastolla - punakaali. Ja peeäs, tämä dippi onnistuu mainiosti myös pavuista tai kikherneistä, jos sinulla on niitä käsissäsi!