Streat Helsinki -tapahtuma huipentuu tänä viikonloppuna Helsingin torikortteleissa järjestettävään EATS-katuruokariehaan. Näemmä toista kertaa järjestettävä ruokafestivaali tarjoilee makuja ympäri maailmaa helposti (ja välillä vähemmän helposti) seisaaltaan kävellessä nautiskeltavia herkkupaloja. 64 erilaisen katukeittiötä edustavan kojun joukosta löytyy niinkin eksoottisia herkkuja kuin sammankonreisiä ja sonninkiveksiä, mutta älä hätäile, myös tavanomaisempia hamppareita, leipiä ja ruoka-annoksia löytyy.

 

collage.jpg

Itse nappasin tänään alkupalaksi Fritti Bluen Konttiravintola Mortonista. Annoksessa oli pieni palanen friteerattua Peltola Blue-homejuustoa sekä tulista karviais-punasipulihilloketta. Mainio aloitus!

 

Pääruoaksi herkuttelin (pitkästä jonosta huolimatta, vaikka hymyilevät miehet ripeästi annoksia nälkäisille taikoivatkin) Levantin falafel-rullan, jossa oli korianterisen falafelin lisäksi hummusta, tahinia ja kasviksia. Marinoitu punasipuli oli annoksen suurin tähti, sitä olisi ehdottomasti saanut olla enemmän.

 

Jälkiruoaksi skaba oli aivan huikea Hymyn herkkujen ja Brooklyn Bakeryn kuppikakkujen välillä! Noh, sitten ne kuppikakut voittivat, koska Hymyä olen jo kokeillut mutta Brooklyn Bakeryä en. Ruokaseuralaiset koeajoivat maapähkinävoi ja suklaa-maapähkinävoikuppikakut, itse otin Red Velvetin - ja olen aivan myyty! Aivan täydellinen aito, ehta ja amerikkalainen kuppikakku, nam. Ja kyytipojaksi kahvia, tietysti.

 

Kojuthan ovat vielä tänään seitsemään asti, ja huomenna ehtii toiselle kierrokselle! Kannattaa mennä, ihana tunnelma, paljon hymyileviä ihmisiä, auringonpaistetta, hyvää räppiä taustalla... tosin merituuli = hiukset kiinni, ei huulikiiltoa, pipo päähän ja tarpeeksi vaatetta. Nimimerkillä hiukset ihan huulikiillossa ja suussa niin että joka toinen haukku oli falafel-rullaa ja joka toinen hiuksia... ja kädet irtoaa kohta koska kylmä.

 

Missä kojuissa itse vierailit? Mitä suosittelisit ehdottomasti maistamaan?