kaurapaistos3.jpg

 

Kaurapaistos on yksi kesäisimmistä jälkiruoista mitä tiedän. Se on niin helppo ja vaivaton, että onnistuu olosuhteissa kuin olosuhteissa: jopa mökillä, missä ei sähkövatkaimien ja muiden tohottimien kanssa haluta ruveta puljeeraamaan. Tuoreet mansikat ovat ihania kaurapaistoksessa näin kesäisin, etenkin ne vähän liian pehmeät ja makeat kotimaiset, jotka mehullaan värjäävät ja maustavat koko paistoksen. Lisäksi kaurapaistoksessa on jotain niin kotoisen lohduttavaa ja lämmintä, että ei tule toista yhtä lempeää jälkiruokaa hevillä mieleen.

 

kaurapaistos4.jpg

 

Tällä kertaa tein paistoksesta niin yksinkertaisen kuin mahdollista, joten tarvitset oikeastaan vain kolmea pääraaka-ainetta: kaurahiutaleita, kypsää banaania ja jotain hedelmää taikka marjaa täytteeksi. (Itse käytin nektariineja, koska pari kypsyysasteen ylipäässä olevaa pehmeää lussua oli jäljellä yksinäisinä hedelmäkorissa.) Mansikat, vadelmat, mustikat, omenat, luumut ja aprikoosit ovat kaikki varteen otettavia vaihtoehtoja, tuoreina tai pakasteesta. Pakastemarjoja ei ole välttämätöntä sulattaa ennen käyttöä, mutta jos käytät ulkolaisia marjoja, muistathan kiehauttaa ne ensin paistokseen lisäämistä.

 

kaurapaistos5.jpg

 

Paistos on ihana kesäinen ilta- tai brunssipala kera paksun maustamattoman tai kreikkalaisen jogurtin. Jälkiruoan siitä saa tarjoamalla seurana vaniljajäätelöä tai vaikka itsetehtyä banaanijäätelöä. Minusta paistos on parhaimmillaan suoraan uunista, niin kuumana, että vain juuri ja juuri tohdin siihen haukkaista ja että jäätelö sulaisi sen päälle vaniljaiseksi kastikkeeksi alta aikayksikön.

 

Paras siis lusikoida nopeasti.