nektariinit6.jpg

 

Kesällä meillä grillataan, vaikka olisi pakkasta. Viime juhannuksena villasukat jalassa ja tänä vuonna heinäkuussa 14 asteen lämmössä hupparissa, urheilutakissa ja huovassa. Niin ne vuodet vain toistavat toisiaan. Välillä lämmittelin sormiani grillin hehkussa kuin leirinuotiolla konsanaan, sillä hypotermian uhka oli suuri tenniksen lätkimisen jälkeisen ruoan nauttimisen aiheuttaman veren mahaan menemisen myötä.

 

Tällaisen savolaisen itsepäisyyden tuloksena olivat nämä grillatut nektariinit, joista tuli omasta vaatimattomasta mielipiteestäni melkoisen herkullisia. Yksinkertaisuudessaan koko show meni näin: halkaisin nektariinit, poistin kivet, ripsottelin päälle vähän sokeria (omassa keittiössä olisin käyttänyt kookossokeria tai muuta tummaa) ja lusikoin kruunuksi vähän voita (kotona käyttäisin kookosöljyä kiinteässä olomuodossaan) - sitten hyvälle hiillokselle grilliin!

 

Nektariinejahan voi grillata ihan sellaisenaan, mutta kyllä vaan pieni määrä rasvaa ja sokrua karamellisoivat ne ihanasti, tekevät upean paistopinnan ja tekevät niistä kerrassaan taivaallisia. Siispä voit jättää ne pois omalla vastuullasi, mutta vakuutan lopputuloksen paranevan niistä.

 

nektariinit2.jpg

 

Kun nektariinit ovat kääntövalmiita (eli pohja on saanut kivasti tummaa väriä), ehtii yksi grillaajista vielä polkaista kauppaan hakemaan jätskiä. Käännettäessä osa voista tippuu grillin tuliseen kitaan, jolloin kannattaa vähän varoa hiilloksesta mahdollisesti leimahtavia liekkejä/kipinöitä. Grillatut nektariinit maistuvat kyllä sellaisinaan tai vaikkapa turkkilaisen tai luonnonjogurtin kera, mutta kyllä ne vaan vaniljajäätelöstä vielä paranevat. Optimaalisessa maailmassa ripottelisin koko komeuden päälle vielä (pannulla paahdettua) pähkinärouhetta, mutta meillä sattui olemaan pähkinäistä mysliä, niin laitoin sitä annoksen rouskeeksi.

 

nektariinit3.jpg

 

Hiphei, kuten otsikosta saattoi päätellä, vuorossa on vielä kaksi muuta kolmen raaka-aineen kesäherkkureseptiä! Ajattelin, että heinäkuussa muillekin maistuvat yksinkertaiset tuoreista hedelmistä ja marjoista tehdyt herkut, joihin tarvitsee vain pari raaka-ainetta.