mehut8.jpg

 

Mehubileet on mitä parhain tapa viettää perjantai-iltaa näin tammikuussa, kun illat ovat vielä pimeitä, kelit kylmiä ja into hyveelliseen elämään korkeimmillaan. (Toinen hyvä vaihtoehto on smoothiebileet, jos sinulla ei ole käytössäsi mehulinkoa.)

 

Tämä granaattiomena-vadelmamehu käy lähes jälkiruoasta, sillä maku on hyvin marjainen ja makeannälkää taittava. Limestä ja kurkusta mehu saa mukavaa happamuutta ja syvyyttä tummanpuhuvan punaiseen väriinsä.

 

mehut10.jpg

 

Mehustamisesta jäävä kuitumassa kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Vihermehujen massan voi käyttää sämpylätaikinaan tai pastan kastikkeeksi, kun taas marjaisen tai hedelmäisen mehun massa taas on herkkua maustamattomman jogurtin tai puuron kera.

 

mehut11.jpg

 

Koska oli perjantai ja mehubileet, saatettiin sekoittaa se marja-hedelmäkuitumassa pakastimen perukoille unohtuneeseen vaniljajäätelön nokareeseen. Ja kun kerran oltiin jo pimeällä puolella, niin vaahterasiirappiakin saattoi ehkä lorahtaa noiden marjajäätelöannoksien kruunuksi. (Jos ruoan nimessä on kasvi, sen on pakko olla terveellistä? Vaikka sitä seuraisi sana siirappi.)

 

Ja oli muuten hyvää.