mansikat.jpg

 

Hyvä on, dissasin julmasti suklaamansikoita suklaakirsikkapostauksessa, ja nyt joudun syömään sanani. Nimittäin nämä mantelirouheella upgreidatut suklaamansikat ovat aika kiva kevyt kesäinen jälkkäri.

 

Nämä syntyivät oikeastaan sellaisena pienenä paniikki-/vahinkojälkkärinä. Tiedättehän, ihmisiä on tulossa päivällispöytääsi, ja nektariinit jotka olit valmistellut valmiiksi uunia varten eivät koskaan päätynetkään sinne, sillä uuni olikin laitettu jo liian ajoissa pois päältä (yhdellä äkäisesti huutaneella palohälyttimellä saattoi olla tekemistä asian kanssa). Noh, onneksi oli ostettu mansikoita ja tummaa suklaata Ikeasta (meillä ei käydä Ikeassa ilman 70-prosenttisen suklaan kotiuttamista) ja mantelirouhetta niitä nektariineja varten.

 

Siispä hätä ei ollut oikeastaan minkään näköinen. Mantelirouhe tuo kivaa rapsakkuutta tumman suklaan ja makean mansikan liittoon. Mansikat kastellaan sulatetussa suklaassa ja päälle tiputellaan haluttu määrä mantelirouhetta. Jääkaapissa suklaa jähmettyy kymmenessä minuutissa, joten kyse on todellisesta pikajälkkäristä.